Про це заявив співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак.

За його словами, вибори на Луганщині відбулися, хоча на 114 виборчому окрузі протягом виборчої кампанії було все – підкуп виборців та спроби фальсифікацій від аутсайдерів виборчих перегонів, оприлюднення окружною виборчою комісією, майже вдвічі завищеної явки, псевдозамінування та втеча керівництва ОВК. "Завдяки широкому розголосу та вчасному втручанню ЦВК нарешті розпочався прийом документів від ДВК та оприлюднення результатів голосування", – наголосив Олександр Мазурчак.

Співголова партії нагадав, що "Наш край" ще на початку виборчих перегонів заявляла, що на 114 виборчому окрузі готуються масові фальсифікації. "Ми неодноразово звертався до ЦВК та правоохоронних органів, аби вони відреагували на ситуацію, яка склалась в луганському окрузі. Адже за інформацією незалежних громадських спостерігачів, журналістів, активістів конкуренти масово займалися підкупом виборців. Наприклад, кандидат Мошенський задаровував виборців подарунками (публічно дарував велосипеди), кандидат Верігіна роздавала фури гуманітарної допомоги, а Костанчук роздавав 200 гривень за участь у дослідженні", – наголосив Мазурчак.

На його думку, кандидат від партії "Наш край" Сергій Шахов довів, що особисте спілкування з виборцем перемагає підкуп, залякування і фальсифікації. "Він провів понад 200 зустрічей з виборцями, побував кілька разів в кожному населеному пункті округу, навіть у найменшому селі, куди не ступала нога депутатів і чиновників. Сергій Шахов довів, що персональне спілкування з виборцями, інформування про ситуацію в країні, переконання дало кращі результати, аніж підкуп та залякування, яким займалися інші кандидати", – резюмував Олександр Мазурчак.

Відповідно до попередніх даних ЦВК, кандидат від партії "Наш край" Сергій Шахов отримав понад 40% голосів виборців у 114 окрузі Луганської області.