Про це повідомляє "Українська правда" із посиланням на адвоката Віталія Сердюка, який представляє інтереси Януковича.

Нагадаємо, що 20 вересня Луценко заявив про те, що вже невдовзі ГПУ оголосить про спецконфіскацію 200 мільйонів доларів з "грошей Януковича".

"Ми готуємо позов про заборону Юрію Луценку розповсюджувати завідомо неправдиву інформацію, яка уводить суспільство в оману", – заявив Сердюк.

На його думку, Луценко "систематично" дезінформує про наявність в Україні та за її межами "мільйонів" Януковича.

Читайте також: Вийшов на зв'язок: Янукович прокоментував арешт його соратника Лавриновича

Це новий фейк, який розповсюджує Генпрокуратура про конфіскацію чергових "мільйонів Януковича". Так само, як і розповсюджена раніше інформація про конфіскацію 1,5 мільярда доларів США,
– наголосив адвокат екс-президента.

"Досі не відомо, чому вже існуючі рішення про так звану конфіскацію не доступні для суспільства, чому документи приховані від нього. Чи не тому, що прізвища Януковича там немає і взагалі неможливо підтвердити сам факт цієї конфіскації? Ми спостерігаємо розповсюдження чергової недостовірної інформації з метою дискредитації Віктора Януковича як політичного опонента з використанням для цього службового становища", – заявив Сердюк.

Він також зазначив, що в Україні Янукович має два банківських рахунки: в "Ощадбанку", на якому близько 28,78 мільйона гривень, та ще один, на якому близько 2,26 мільйона гривень.

Адвокат екс-президента додав, що нещодавно офіційні структури Швейцарії та Єврокомісії "заявили, що не мають жодної інформації про будь-які активи та грошові кошти Віктора Януковича у Швейцарії та у країнах Європейського союзу".