Села Гладосове і Травневе, що поблизу Горлівки, уже українські. Їх звільнили ще 3 дні тому, проте офіційно військові про це заявили лише вчора, 24 листопада, надвечір.

Читайте також: Приємні новини з АТО: воїни ЗСУ, що вважалися загиблими, вижили

3 роки села перебували під контролем "ДНР", тут в обігу були рублі, проте купувати було нічого, бо до крамниці нічого не завозили. Згодом в селах зникло світло та відключили воду.

Відучора тут намагаються відродити нормальне життя. Військові роздають продукти і теплий одяг. Також привезли селянам ліки. А хворих одразу взялися оглядати медики. Але найбільше селяни чекають коли полагодять світло.

Особливо зараз дуже важливо провести освітлення й електроенергію. Цілий тиждень немає електроенергії. Зараз на рівні голів селищних рад будемо вирішувати це питання,
– ділиться військовий ЗСУ Владислав.

Повідомленням російської пропаганди про знущання українських бійців люди дивуються. Кажуть, що раді українським захисникам і дякують за гуманітарну допомогу.

Села звільняли бійці 54 бригади та батальйону "Айдар". Під час операції обійшлось без втрат. Вояки пояснюють, що довго про повернення сіл не повідомляли, бо хотіли закріпити позиції. Також поблизу звільнених селищ військові зайняли висоти, з яких раніше по українських позиціях вели вогонь бойовики.