У МЗС Білорусі кажуть, що це відповідь на "недружні дії"

Мінськ, хоча й виступає проти конфронтації, проте налаштований давати відповідь на "недружні" дії. З такою заявою виступили у Міністерстві закордонних справ Білорусі.

До теми Санкції будуть, але не для Лукашенка: Євросоюз досяг згоди щодо Білорусі

У зв'язку з прийнятими ЄС візовими санкціями щодо низки білоруських посадових осіб білоруською стороною вводиться в дію у відповідь санкційний список. Єдиний список нев'їзних осіб діє також в рамках інтеграційних об'єднань, в які входить Білорусь,
– повідомили в МЗС.

Проти кого Білорусь ввела санкції

Прессекретар білоруського МЗС Анатолій Глаз заявив, що з 2 жовтня Білорусь вводить санкції проти країн ЄС, проте хто ввійшов до санкційного списку – поки невідомо.

Як ми і анонсували, з сьогоднішнього дня (2 жовтня – 24 канал) за принципом взаємності ми вводимо візові санкції проти найбільш упереджених і заангажованих щодо нашої країни представників євроінституцій, включаючи Європарламент і країни-члени ЄС. Список багато в чому симетричний. На даному етапі ми прийняли рішення його не публікувати,
– заявив Глаз.

Що відомо про санкції проти Білорусі

Під час спеціального засідання Європейської Ради країни Євросоюзу домовились щодо застосування санкцій проти Білорусі. Про це повідомив президент Євроради Шарль Мішель. Невдовзі цю домовленість мають затвердити згідно з усіма процедурами.

Санкції адресні, отож у санкційному списку – 40 білоруських високопосадовців. Зазначимо, що імені Олександра Лукашенка серед них немає.

Також Міністерство фінансів США ввело санкції щодо 8 громадян Білорусії. У списку є секретар ЦВК Білорусі Олена Дмухайло, заступник командувача внутрішніми військами МВС Хазалбек Атабеков та глава МВС Юрій Караєв.