"Український політикум і громадяни повинні знати, що обговорювали і до чого домовилися глави двох держав", - йдеться у прес-службі УДАРу.

"Турбує те, що, декларуючи європейський курс, українська влада вперто розвертає країну зовсім в іншому напрямку. Замість того, щоб виконати умови для підписання Угоди про асоціацію з ЄС, влада Януковича шукає варіанти підписання угоди з Митним союзом, паралельно здаючи газотранспортну систему. Фактично, влада робить усе, щоб європейська сторона не підписала Угоду про асоціацію", - йдеться в заяві партії.

В УДАРі вважають, що влада обманює українців щодо дешевого газу.

Читайте також: Янукович їде до Астани і знову зустрінеться з Путіним

“Українському суспільству знову намагаються розповісти легенду про дешевий газ і не говорять про те, що насправді втратить держава в обмін на подібні обіцянки. Не говорять, чому і за яким правом купка людей при владі перекреслює європейські перспективи України і її громадян", - зазначив заступник голови партії “УДАР” Віталій Ковальчук.

УДАРівець переконаний, що така поведінка влади може її знищити.

"Сьогодні влада і особисто Президент Янукович повинні усвідомити свою відповідальність за те, що вони роблять. Адже така зневага до свого народу та непідконтрольність суспільству викликає несприйняття і знищить цю владу рано чи пізно", - підкреслив Ковальчук.

Нагадаємо, вчора Президент України Віктор Янукович та його російський колега Володимир Путін уже зустрілися в Сочі. У вихідний день глави держав розглянули стан двосторонніх українсько-російських відносин.

Заступник гендиректора Центру Разумкова Валерій Чалий висловив припущення, що вчора на зустрічі Віктора Януковича і Володимира Путіна президенти обговорювали приєднання України до Митного союзу й ситуацію з поставками газу.