Про це заявив прес-секретар МЗС Угорщини Тамаш Менцер.

Читайте також: Путін і компанія: які сусіди України хочуть українців перетворити на своїх громадян

Менцер розкрив подробиці зустрічі голів МЗС України і Угорщини у Нью-Йорку в рамках засідання високого рівня 73 Генеральної Асамблеї ООН.

На зустрічі міністр закордонних справ України визнав, що в Україні не існує закону, який забороняє громадянам мати паспорт з іншої країни. Крім того, законом не заборонено надання паспорту іншої країни, і не є злочином, коли хтось не повідомив про те, що він також має паспорт іншої країни,
– заявив прес-секретар.

Він додав, що глава Закарпаття заявив, що "принаймні половина членів парламенту України є подвійними громадянами, і відповідно напад на угорців є неприйнятним".

Прес-секретар також наголосив, якщо Україна вишле угорського консула у Береговому, Будапешт відповість дзеркально.

Нагадаємо, скандал розгорівся після того, як стало відомо, що на Закарпатті українцям роздають угорські паспорти. Зокрема, у мережі з'явилось відео, як в угорському консульстві у місті Берегово місцеві отримують громадянство сусідньої держави та присягають на вірність їй. Згодом у ЗМІ з'явилась інформація, що у Берегові українцям насправді не видавали угорських паспортів, а на відео зафіксовано лише один із етапів для отримання громадянства Угорщини.

У підсумку генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що особи, щодо яких буде встановлено факт подвійного громадянства, будуть позбавленими громадянства України. А прокуратура Закарпатської області відкрила кримінальне провадження за фактом видачі українцям у Берегово угорських паспортів.