Таку думку озвучив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у відеозверненні до учасників пленарного засідання високого рівня конференції "Афганістан 2020". Про це повідомили на сайті Інтерфакс-Україна.

Актуально Проблеми "мохом поросли", – Кулеба про питання, які обговорить із президенткою Молдови

Як українські компанії візьмуть участь

За його словами, українські фахівці готові організувати тренінги для афганських інженерів, залучених у будівництві залізничної інфраструктури та систем оповіщення.

Україна може багато запропонувати. Ми готові брати участь у регіональних та міжрегіональних економічних, інфраструктурних та енергетичних проєктах із залученням Афганістану,
– зазначив Кулеба.

Він наголосив, що українські компанії готові постачати:

  • промислові товари;
  • будівельні товари;
  • локомотиви;
  • трактори;
  • залізничне обладнання та устаткування

Простий меседж Кулеби

"Я хочу донести простий меседж. Настав час не просто шукати якнайкращі формулювання про підтримку територіальної цілісності та суверенітету Афганістану, а діяти. Так, як ми вміємо діяти", – також сказав Кулеба.

Глава українського МЗС висловив підтримку зусиль керівництва Афганістану в просуванні внутрішньоафганського діалогу. Він також зазначив, що саме економічний розвиток Афганістану якнайкраще сприятиме зміцненню миру, процвітанню та стабільності в регіоні Південної та Центральної Азії.