Для цього Україна має провести певні реформи. Про це заявив народний депутат від "Слуги народу" Єгор Чернєв в ефірі 24 каналу. Перед тим політик розмовляв із заступником генсека НАТО Мірча Джоане.

До речі До вступу в НАТО Україна має вирішити питання з Кримом: заява глави МЗС Литви

І вже у найближчі кілька років може отримати ПДЧ — план дій щодо членства у Північноатлантичному альянсі,
– сказав нардеп.

Однак він наголосив, що для цього Україна повинна впровадити низку реформ, передбачених щорічними національними програмами. Чернєв впевнений, що Україна буде в НАТО.

Чернєв пояснив, що для України є дуже важливим цей вступ, адже вона отримає колективну безпеку. "29 країн забезпечують колективну підтримку для кожної країни, яка є у НАТО. Якщо ми вступимо у НАТО – матимемо захист одразу 29 країн. Ми з Грузією є претендентами на вступ. Сподіваюся, що 30 та 31 країною станемо ми найближчим часом", – підсумував Чернєв.

Які реформи має здійснити Україна

  • За словами політика, потрібно здійснити реформу СБУ;
  • Впровадити парламентський контроль над сектором безпеки та оборони та новий закон про державну таємницю;
  • Загалом реформи мають охопити політичні, економічні, оборонні, ресурсні, безпекові та правові аспекти.

Проте Чернєв відзначив, що з політичних міркувань західні партнери не заявляють прямо про вступ України до НАТО. Проте надання плану автоматично означає, що країна стає кандидатом. Тому після реформ вступить до Альянсу.

До слова, Єгор Чернєв є членом міжпарламентської ради Україна – НАТО та головою постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО.

Шлях України до НАТО: останні новини

  • У вересні 2020 року Україна, Британія та США провели військові навчання "Об'єднані зусилля-2020" неподалік від кордону з окупованим Росією Кримом. Навчання відбувались відповідно до стандартів НАТО.
  • У жовтні президент Володимир Зеленський відвідав Лондон, де наголосив, що Україні необхідний план дій щодо членства у НАТО.
  • Водночас екскомандувач сухопутними військами США в Європ Бен Ходжес заявив, що Грузія вже готова приєднатись до НАТО, а Україна – наразі ні.

Чернєв розповів про план дій щодо членства в НАТО для України: дивіться відео