Заборона в'їзду угорському політику, який займався незаконною агітацією під час місцевих виборів, було абсолютно правильним рішення. Таку думку в ефірі 24 каналу висловив колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

Актуально Заборона в'їзду угорському політику: посла України в Будапешті викликали "на килим" до МЗС

Він зазначив, що дії МЗС були адекватними та чіткими, водночас вони повинні мати продовження. За словами колишнього очільника міністерства закордонних справ, потрібно дати доручення послам в країнах НАТО та ЄС зробити дипломатичний демарш.

Потрібно відвідати МЗС відповідних країн на найвищому рівні та пояснити, що одна з країн 2 блоків займається неприйнятними діями. Втручатися у внутрішні справи, зокрема у вибори – це вищий рівень порушення,
– наголосив Володимир Огризко.

Дотримання обіцянок Угорщиною

Ексміністр зауважив, що очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто вже багато разів обіцяв почати належно працювати у відповідній ситуації. Однак його підопічні все одно роблять несумісні з добросусідськими відносинами речі.

Тому Україна повинна мати жорстку лінію та чітко демонструвати Будапешту та партнерам з ЄС та НАТО – така політика є неприйнятною, наголосив він. Лише спільними зусиллями можна донести до Угорщини, що відповідні дії продовжувати не можна, зауважив Огризко. Також він додав, що Україна повинна думати про вступ у Євросоюз та НАТО і не повинна постійно шукати вибачення для тих, чиї кроки є неприйнятними.

Заборона в'їзду посадовцям Угорщини: головне