З початку пандемії всі держави мало що знали про коронавірус. Відтак було чимало різких експериментальних рухів у країнах. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Раніше Для українців відкрили кордони 6 нових країн: перелік

За його словами, протягом всього періоду пандемії весь світ зважує рішення вже виходячи з наявного досвіду, а також маючи чинні й актуальні цифри.

Очільник МЗС також відзначив, що пандемія руйнує не лише здоров'я, але й економіку. Відтак будь-який відповідальний уряд має шукати збалансовані рішення, які дозволяють протидіяти пандемії та підживлювати економіку.

У цьому плані авіакомпанії, готелі, туристи – теж важливий елемент для підживлення української економіки,
– пояснив він.

Відкриття кордонів ЄС для українців

Дмитро Кулеба зазначив, що МЗС України наразі спілкується з Євросоюзом щодо принаймні часткового відкриття кордонів для українців.

"У ЄС немає зобов'язуючої політики з цього приводу, є рекомендації, які там дають кожному національному уряду", – розповів він.

Втім додав, що в кожній країні специфічна ситуація. Наприклад, Чехія набагато менша за Україну, але з набагато вищими показниками захворюваності. Іспанія, Франція увійшли в пікові показники.

За його словами, кожен уряд реагує по-своєму, відтак не потрібно робити все під копірку. Треба шукати саме ті рішення, які вигідні країні за цих обставин.

Які країни відкриті для українців інфографіка 24 каналу
Які країни відкриті для українців / Інфографіка 24 каналу