За словами Разумкова, ключовим інструментом у розпорядженні Організації є Спеціальна моніторингова місія. Про це Дмитро Разумков сказав під час зустрічі з федеральним міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом, повідомляє 24 канал.

Важливо Перемир'я триває, попри провокації ворога: Єрмак поговорив з послами G7

Голова Ради додав, що Україна потребує більшої присутності СММ на неконтрольованій частині Донбасу.

Ми позитивно оцінюємо докладені німецькою стороною зусилля для його (нормандського формату – 24 канал) поновлення та функціонування,
– підкреслив спікер.

Під час зустрічі також обговорювалося питання щодо спроби анексії Криму та порушення міжнародного гуманітарного права на окупованому РФ півострові.

Співрозмовники також обговорили варіанти міжпарламентської співпраці, зокрема:

  • практику проведення в онлайн-режимі спільних засідань комітетів у міжнародних справах та у справах ЄС;
  • відновлення формату особистих зустрічей після подолання пандемії.

Зауважимо, що візит делегації Верховної Ради на чолі зі спікером парламенту до ФРН відбувся 29 – 30 жовтня і став першим візитом керівництва українського законодавчого органу до Німеччини за останніх 5 років.

Ситуація на Донбасі загострилася: головне

З 27 липня 2020 року на Донбасі діє режим тиші. Українські військові дотримуються умов припинення вогню, однак російські бойовики постійно його порушують і регулярно обстрілюють позиції ЗСУ. Так, за минулу добу окупанти тричі порушили домовленості. На жаль, двоє бійців ЗСУ загинули.