Драйвером інтеграції при цьому виступає чинник не політичний, а економічний. Україна де-факто поступово стає частиною європейського ринку природного газу. Нашим газосховищами вже користуються такі світові трейдери як Shell, Engie та RWЕ і попит продовжує зростати.

Читайте також: "Північний потік-2": не турбуйте давно мертвий проєкт Путіна

Правильне законодавство дорівню успіху України

Україна є єдиною країною в категорії "поза зоною ЄС", куди об'єми закачування газу зростають швидше, ніж в середньому по Європі (відповідно до даних Gas Infrastructure Europe). Сьогодні наші сховища заповнені на 84 відсотки – найбільше за часи незалежності – і європейські компанії продовжують закачувати в них газ.

Зростанню довіри західних трейдерів до українських газових сховищ сприяють як приведення законодавства України у відповідність до законодавства ЄС, так і пропозиція з нашого боку нових послуг та продуктів.

Вже працює митний склад та створені віртуальні точки передачі газу на кордоні України. Це дуже суттєво розширює можливості нашої співпраці з європейськими компаніями та підвищує ефективність ринку.

Віртуальний реверсний потік на українсько-словацькому кордоні і більш привабливий митний режим в Україні продовжують спонукати трейдерів в Європі активніше використовувати українські газові сховища.

Зверніть увагу! У вересні газ для населення подорожчав майже в 1,5 рази: яка ціна

Саме так і мають відбуватися інтеграційні процеси – поступово ми стаємо цікавими та привабливими для європейського бізнесу, який точно знає як досягати результату у спілкуванні з європейськими бюрократичними структурами