Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром Європи та закордонних справ Франції Жаном-Івом Ле Дріаном. Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Зверніть увагу Скільки в України стратегічних партнерів і для чого вони потрібні: пояснення МЗС

Кулеба поінформував французького міністра про відповідну ініціативу створення "Кримської платформи". За його словами, міжнародній спільноті потрібно комплексно подивитись на проблему незаконної окупації півострова та її наслідків.

Відповідь Франції

Міністр закордонних справ Франції Ле Дріан висловив вдячність за запрошення долучитися до платформи щодо деокупації Криму. Він запевнив, що позиція Франції щодо невизнання анексії Криму триватиме надалі, як і відповідна політика заходів проти Росії.

Згідно з інформацією МОЗ, французька сторона розгляне запрошення щодо участі у "Кримській платформі".

Що таке "Кримська платформа"?


Наприкінці вересня 2020 року в МЗС України повідомили про плани проведення Кримського саміту, який має стати найвищим рівнем міжнародного охоплення ініціативи "Кримська платформа". Зустріч планують провести в день російської окупації Криму – 26 лютого 2021 року.

Раніше президент України представив в ООН концепцію "Кримської платформи" та запропонував міжнародним партнерам долучитися до відповідної ініціативи щодо деокупації півострова.