Деталі загибелі українського воїна

Про прикру втрату України на Донбасі повідомило у фейсбуці оперативно-тактичне угруповання "Північ". За їхньою інформацією, боєць загинув під час виконання бойового завдання.

Зверніть увагу Коли та за яких умов настане в Україні мир: висновки Зеленського після поїздки на Донбас

А причина – необережне поводження зі зброєю. Зрештою він отримав вогнепальне кульове поранення. На жаль, травми виявилися несумісними з життям.

Обставини та причини смерті наразі з’ясовують представники Національної поліції та Військової служби правопорядку у Збройних Силах України.

Командування Об’єднаних сил, як журналісти 24 каналу, висловлюють співчуття рідним і близьким померлого захисника України.

Актуально Неспокійне перемир'я: окупанти понад 200 разів порушили режим тиші

Втрати України у 2020 році

Зауважимо, що в 2020 році на Донбасі загинули 65 українських військових. Зокрема, Михайло Воронський, який також помер від кульового поранення внаслідок необережного поводження зі зброєю.

Щодо останніх втрат, то одна з них сталася 21 липня – отримав численні смертельні ураження осколками 19-річний морський піхотинець Артем Козій. Медики боролися за його життя протягом семи годин, але, на жаль, врятувати бійця так і не зуміли. Крім того, вже за час перемир'я через погіршення стану здоров'я померли троє військових.

Перемир'я в Україні почало діяти з 27 липня. Відтоді бойовики постійно обстрілюють українські позиції, проте їхні обстріли – швидше за провокаційні, аніж прицільні. У штабі запевняють, що жодних бойових втрат за час режиму припинення вогню в Об'єднаних силах не було.

Зі списком усіх, хто загинув у 2020 році, можете ознайомитися за цим посиланням.