Як зауважив державний секретар Міністерства закордонних справ України Андрій Заєць у твіттері, те, що з Північною Македонією почав діяти безвіз на постійній основі означає, що скасовано як коротко-, так і довготермінові (імміграційні) візи.

До теми безвізу: Українці зможуть їздити до Шенгену без закордонного паспорта

Що означає безвізовий режим із Північною Македонією

  • громадяни України та Північної Македонії зможуть їздити без віз за біометричним паспортом на термін до 90 днів протягом 180 днів.
  • скасування довгострокових віз для перебування в Україні та у Північній Македонії терміном у понад 90 днів з метою працевлаштування, навчання, возз’єднання сім’ї та/або імміграції;
  • безкоштовне оформлення інших категорій довгострокових віз.

Офіційні Київ та Скоп'є підписали угоду про скасування короткострокових та довгострокових імміграційних віз, а також узгодили безвізовий режим на постійній основі 18 грудня.

Подорож до Північної Македонії: що треба знати

Північна Македонія – невелика країна, але в ній безумовно є, що подивитися. У центральному регіоні Повардаріє, розташованому вздовж річки Вардар, безліч великих і маленьких міст, повних пам'яток. На заході розташоване під охороною ЮНЕСКО місто Охрид, а на сході переважає сільська місцевість з чудовими природними ландшафтами.

Не пропустіть можливість побувати на просторах Національного парку Маврово, де розташована найвища гора країни. Любителям міських пейзажів варто вирушити у столицю Скоп'є. У цьому місті османське минуле дивно гармонійно поєднується з сучасністю. Прогуляйтеся мостами та загляньте у фортецю, а потім прокатайтеся канатною дорогою до Хреста Тисячоліття.

Місцева кухня

Північна Македонія набирає дедалі більшої популярності серед любителів смачно поїсти. У численних ресторанах і кафе подають чудово приготовані на вугіллі м'ясо і рибу.

Вегетаріанців порадує традиційна страва з квасолі - тавче гравче, а для м'ясоїдів до страви подають ковбаски.

Перелік країн, куди українці можуть подорожувати без віз:

безвізовий режим Україна список країн куди можна їздити без віз українцям

Країни, в які українці можуть їздити без віз / Інфографіка 24 каналу