Про це інформує прес-служба відомства.

Читайте також: Конфлікт у Азовському морі: чи має шанси Україна?

Російська Федерація, окупувавши Крим та частину Донбасу, продовжує наступати на наш суверенітет. В тому числі, в межах акваторії Азовського моря. Саме тому ми збільшуємо присутність підрозділів МВС, а саме компоненти Держслужби з надзвичайних ситуацій та Держприкордонслужби,
– наголосив Аваков.

За його словами, відкритий 29 вересня підрозділ укомплектований чотирма плав засобами. Всього там працюватиме 54 особи. Одне з основних завдань частини – гуманітарне розмінування водних об’єктів та порятунок громадян.

Своєю чергою, голова ДСНС Микола Чечоткін додав, що з 2014 року працівники ДСНС розмінували понад 25 тисяч гектарів територій та 100 гектарів акваторій від вибухонебезпечних предметів. Також було знищено понад 161 тисячу вибухонебезпечних предметів різного типу.

конфлікт в Азовському морі Україна Росія флот
МВС відкрило новий підрозділ в Азовському морі

Нагадаємо, за останні місяці Росія затримала понад 150 суден, які прямували до портів Бердянська та Маріуполя. Президент України Петро Порошенко заявив, що Кремль на окупованій ним території збільшує військову присутність, через що погіршилася ситуація в Чорноморському та Азовському регіонах.