Ми не розуміємо ситуації з повноваженнями нашої делегації. Я сподіваюсь, що це не стане прецедентом. Ми готові до діалогу, але не готові до компромісів із сумлінням, територіальною цілісністю та гідністю людей,
– заявив глава Верховної Ради України Дмитро Разумков, повідомили на сайті парламенту.

Читайте також: За ПАРЄ соромно, але прогинатися не збираємося, – Кулеба про подальшу долю України в Асамблеї

Він також запевнив, що Україна готова працювати на користь Європи та Ради Європи. Разумков відзначив що група "Балтик +" не прагне до деструктивної позиції в Раді Європи.

"Ми налаштовані відстоювати ті базові принципи і цінності, які було закладено під час створення цієї організації. Тому що принципи демократії і свободи, прав людини – ключові, як для Європи, так і для України", – наголосив спікер парламенту.

Що відомо про групу "Балтик+"? Неформальна група в ПАРЄ, що складається з кількох національних делегацій: Україна, Латвія, Литва, Естонія та Грузія. Була створена у відповідь на безумовне повернення Росії до Асамблеї.

Що відбувається у ПАРЄ і яка позиція України?

Осіння сесія ПАРЄ тривала у Страсбурзі протягом 1-4 жовтня. Новий склад української делегації не брав участі в сесії через повернення російської делегації до Асамблеї. До українського бойкоту також приєднались Латвія, Литва, Естонія та Грузія. Однак Україна проводитиме консультації з метою повернення довіри до ПАРЄ.

ПАРЄ Україна Росія