Рішення суду ще раз доводить законність дій детективів під час розслідування злочину за участю Борислава Розенблата, повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

Цікаво: Корупція в "Батьківщині": що відомо про скандальні записи із соратником Тимошенко

У НАБУ наголошують, що Печерський райсуд Києва об'єктивно оцінив обставини позову колишнього парламентаря, чим запобіг незаконному стягненню грошей платників податків.

Перед цим своїми рішеннями Окружний адмінсуд Києва та Шостий апеляційний суд столиці встановили буцімто порушення у діях детективів НАБУ.

"Бурштинова справа": коротко

"Бурштинова справа" – ціла серія кримінальних злочинів, пов'язаних з незаконним видобутком та реалізацією бурштину. Головними фігурантами справи були народні депутати Борислав Розенблат та Максим Поляков.

За словами директора НАБУ Артема Ситника, видобуток бурштину і його подальша реалізація відбувалися через офшорну фірму сестри Розенблата. Загалом сума хабарів, що фігурували у цій справі, перевищила пів мільйона доларів. За ці гроші Рознеблат буцімто "вирішував питання" з посадовцями.

Хто такий Борислав Розенблат?Розенблат – народний депутат-мажоритарник 8 скликання від "Блоку Петра Порошенка". Пройшов до Ради по окрузі у Житомирській області, де, зокрема, обіцяв виборцям легалізувати видобуток бурштину.

По-справжньому відомим депутат став, коли генпрокурор Юрій Луценко опублікував відео, на якому агенти НАБУ "пробували домовитися" з Розенблатом. В опублікованих записах, називаючи суми хабарів, він заявляє, що "таке, бл*ть, життя з цією дебільною країною".