Про це повідомляє низка інформаційних агенцій, зокрема прокремлівських. Всі видання посилаються на пресслужбу російського "Газпрому".

Важливо! Україна підписала угоду з Угорщиною про постачання газу: деталі

Згодом інформацію щодо транзиту газу підтвердили в Офісі Президента України. У Зеленського розповіли, що зустріч відбувалася у тристоронньому форматі – представники Європейської комісії, України та Російської Федерації.

Водночас тут наголосили, що "сторони досягли остаточної домовленості з принципових позицій щодо транзиту російського газу через територію України для європейських споживачів і врегулювання взаємних претензій".

Деталі цих перемовини оприлюднять у суботу, 21 грудня. Цього дня відбудеться брифінг за участю міністра енергетики та захисту довкілля України Олексія Оржеля та виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка.

За інформацією РБК, "Газпром" і "Нафтогаз" домовилися про умови вирішення арбітражного спору в Стокгольмі, а також щодо обсягів і термінів транзиту російського газу в Європу через українську газотранспортну систему.

Зауважимо, що чинний контракт щодо транзиту газу спливає 31 грудня 2019 року. Цілком імовірно, що новий контракт Україна та Росія підпишуть терміном на 5 років. Його підписати очікують до Нового року. Зокрема, так переконує віцепрем'єр Росії Дмитро Козак, передає телеграм-канал "РИА Новости".

Також Новак додав, що Росія та Україна врегулювали взаємні претензії щодо газу, тобто більше судових позовів і суперечок не буде.

Цікаво! Коболєв назвав можливість відмови від позову до "Газпрому": умови

Що треба знати про переговори щодо транзиту газу