Про це Турчинов розповів під час зустрічі зі Спеціальним помічником президента США з питань кібербезпеки Джошем Стайнманом, передає прес-служба РНБО.

Сторони обговорили питання українсько-американської співпраці в сфері кібербезпеки, адже за словами Турчинова, Росія вже четвертий рік веде проти України гібридну війну, одним з елементів якої є кіберагресія.

Україна витримала декілька потужних кібератак, які заподіяли достатньо великої шкоди. Збитки, яких завдано нашій державі, оцінюються в десятки мільйонів доларів, – заявив він.

Читайте також: Російський пранкер намагався видати себе за Турчинова

За словами Турчинова, створено Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО з метою координації структур, які відповідають за різні аспекти цієї проблематики. Також для забезпечення системної протидії кіберзагрозі РНБО України ухвалила Стратегію кібербезпеки.

Окрім того, співрозмовники обговорили заходи, яких вжила Україна до захисту свого кіберпростору, зокрема, заборону деяких програмних продуктів, соціальних мереж та інформаційних ресурсів РФ.

Своєю чергою, Стайнман наголосив, що Президент США "вважає кібербезпеку надзвичайно важливою, і він цінує нинішній рівень співпраці між нашими країнами", а Турчинов сказав, що Україна і США, об'єднавши свої зусилля, можуть ефективно протидіяти будь-яким кіберзагрозам.