Навіть завдяки лише одному його досягненню можна було б увійти в історію, але Сергій Корольов ніколи не зупинявся. Коли 1957 року Радянський Союз вивів на орбіту перший в історії штучний супутник Землі, це було справжньою сенсацією. Уперше сигнал з космосу міг зловити простий радіоаматор у будь-якій точці Земної кулі. Це була перша перемога у запеклій космічній гонці між Союзом та Сполученими Штатами.

Після успішного запуску другого супутника Корольов натхненно заявив: "Надійний міст із Землі у Космос уже перекинуто запуском штучних супутників, і дорога до зірок відкрита". Згодом ця дорога подарує нові відкриття. Уперше під керівництвом українця в космос полетіли собаки Білка та Стрілка, а Корольов отримав безцінні дані, як впливає орбітальний політ на живий організм.

12 квітня 1961 року стало днем тріумфу інженера — космічний корабель "Восток" виведе у безмежні простори першу людину — Юрія Гагаріна. Це без перебільшення один із переломних моментів світової історії, і можливість для конструктора піти на заслужений відпочинок у лаврах. Але ж ні. Далі Валентина Терешкова – перша жінка-космонавт, а потім – вихід Леонова у відкритий космос.

При цьому Корольов постійно залишався у тіні. Під грифом "цілком таємно" саме він був головним конструктором балістичних ракет і керував розробкою перших космічних апаратів серій "Луна", "Венера", а також — проектом космічного корабля "Союз".

До кінця життя його ім’я було суворо засекречене, а самого ученого постійно супроводжувала охорона, та він не скаржився. Ще в молодості він підкорив небо, а вже його винаходи підкорювали космос.