На безлюдний острів Вадим Івлєв бере лиш найбільш необхідне. Два тижні в наметах без ліжка і душу українець проведе на невеличкому атолі Дюсі на півдні тихого океану.

Читайте також: Без грошей та мінімум їжі: як українець здолав 800 км пішки

Вирушає туди у складі міжнародної експедиції з 14-ти радіоаматорів. Там на одній із найвіддаленіших точок світу спробують зв'язатись зі світом через радіохвилі саморобних пристроїв. За словами Івлєва, головною метою є "збір інформації про стан іоносфери, радіохвиль, але також і хобі".

дюсі
Дюсі

Це як виклик самому собі: чи вдасться докричатись до людей на краю світу. Для цього чоловік конструює антени висотою у кілька десятків метрів. Захопився цією справою Вадим ще в дитинстві у гуртку. Згодом пішов працювати на радіостанцію. А 11 років тому вирішив завдяки радіохвилям налаштовувати зв'язок з екзотичних і віддалених місць світу.

вадим івлєв
Вадим Івлєв

Чоловік побував у більш ніж півсотнях країн. У складі міжнародної експедиції – вдруге. Бюджет подорожі для усієї групи 170 тисяч доларів. Витрати на себе беруть американські радіоаматори. Загалом половину членів експедиції зі США. Інші – з Франції, Угорщини, Нової Зеландії, Німеччини. І, власне, один українець. Вадим каже, у таку експедицію потрапити нелегко.

Коли я був у Новій Зеландії, я зустрівся з радіоаматорами, познайомився. Відбір чи конкурс дуже важкий. Ніхто не хоче проблем поведінкових чи соціальних,
– підкреслив учасник експедиції, радіоаматор Вадим Івлєв.

Дослідники везуть із собою по кілька антен, радіогенератори, пальне. А українець ще й пакет від державного антарктичного наукового центру. Кожен день у експедиторів розпланований.

Там дуже рідко хто буває, і, можливо, вперше є така нагода відібрати зразки,
– розповів Вадим, показуючи баночки для почви і рослин.

На острові чоловік ще зніматиме документальний фільм про природу екзотичної місцевості. Адже хтозна, коли туди прибуде наступна експедиція. Адже дістатися туди не просто. На дорогу Вадим витратить тиждень. Спочатку летить літаком у США, далі пливе з колегами кораблем. Вирушає українець вже завтра, 13 жовтня.

Що таке Дюсі і де він розташований? Це безлюдний атол в архіпелазі Піткерн – єдиній заморській території Великої Британії в Тихому океані, – до якого належить з 1902 року. Площа острова становить 4 км², до яких входить в площа лагуни.