Про те, якими можуть бути посилення карантинних обмежень в Україні, розповідає "РБК-Україна" з посиланням на власне джерело в Офісі Президента України.

Цікаво Карантин вихідного дня в Україні: Ляшко заявив, що питання обговорюється

Як посилюватимуть карантин

  • За словами співрозмовника видання, обмеження будуть вводитися залежно від ситуації в конкретному регіоні країни. Фактично за тим же принципом, що діє і зараз.
  • Втім відмінним може стати ключовий параметр, за яким визначатимуть рівень карантинних обмежень. Це буде не приріст абсолютної кількості нових випадків захворювання, а кількість важких випадків, рівень смертності й рівень завантаженості лікарняних ліжок.

Робота громадського транспорту

  • Переважно транспорт буде працювати й надалі у звичному режимі. Втім, окремі обмеження все ж можуть вводитися – наприклад, за кількістю рейсів або їхнім завантаженням.

Робота магазинів

  • Їх так само не закриватимуть і не планують. Втім, можливі часткові обмеження. Наприклад, влада може скоротити тривалість їхньої роботи, ввести обмеження у вихідні дні тощо.

Коли можуть посилити карантин?


Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що суворий карантин в країні почне діяти тоді, коли ліжковий фонд в для хворих на COVID-19 буде заповнено на 100%, а за добу фіксуватимуть щонайменше 20 тисяч нових інфікованих.

Це вже щонайменше втретє, коли в Україні підіймають планку, при якій планують ввести локдаун. Раніше так говорили про 5 тисяч інфікованих за добу, а тоді – про 15 тисяч.