Створення карти давно назрівало, в українців постійно виникають запитання, коли, куди та на яких умовах можна потрапити за кордон, заявив на презентації міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, пише 24 канал.

Читайте також Подорожуй безпечно: запустили сайт для туризму в умовах пандемії

Для доступу людей до всієї необхідної інформації і створили інтерактивну онлайн-карту подорожей світом у часи пандемії COVID-19,
– зазначив Кулеба.

Два рівні інформації карти

  • перший рівень – режим в’їзду українців в іноземні країни;
  • другий рівень – режим транзитного проїзду.

Зеленими позначені країни, в які в'їзд дозволений всім, жовтими – з посвідками на проживання, а помаранчевими, куди в'їзд заборонено.

Карта доступна за таким посиланням: tripadvisor.mfa.gov.ua.

Як працює сервіс

Потрібно знайти країну, яка цікавить, клікнути на неї й прочитати базову інформацію про те, в якому режимі працює авіатранзит через цю країну. За такою ж схемою працює перевірка можливості в’їзду у країну.

Кулеба зазначив, що інформацію на сайті будуть постійно оновлювати.

Міністр також закликав зареєструватися у системі "Друг". Це потрібно, аби українцям за кордоном у випадку потреби могли оперативно допомогти.

За словами Кулеби, ресурс створили за підтримки посольства Великої Британії в Україні та програми розвитку ООН. Наразі він працює у тестовому режимі.

Зверніть увагу Туреччина відкриває кордони для України: дата та умови

Відновлення авіаперельотів в Україні: основне

  • З 15 червня Україна відновила міжнародні пасажирські авіаперевезення.
  • Готові прийняти українців наразі лише в 5 країнах: США, Албанії, Туреччині, Білорусі й Великій Британії.
  • Країни, громадяни яких прибуватимуть до України, поділили на "червоні" (з гіршою епідеміологічною ситуацією) та "зелені".
  • Громадяни, де епідемічна ситуація є гіршою, ніж в Україні, повинні пройти обов'язкову 14-денну обсервацію або самоізоляцію.

за кордон україна подорожі авіа
Які країни відкрили кордони для України / Інфографіка 24 каналу