Інвестиційний банкір Сергій Фурса підкреслив: не впевнений, чи варто шукати у цьому зраду. Адже заборона діятиме лише протягом кількох місяців, впродовж яких не очікувалося приватизації великих об'єктів. Таку думку він висловив у прямому ефірі 24 каналу.

До теми У наступному році Кабмін планує отримати мільярдні прибутки за приватизацію держмайна

Проте, за словами експерта, все ж виникає питання, навіщо взагалі ухвалювати таке рішення. Адже у світовій економіці зараз дуже багато грошей. І не можна казати, що через карантин Україна щось не може продати.

Я можу побачити тільки корупційний інтерес, бо держпідприємства – це завжди велика годівниця. Завжди саботувалася велика приватизація – і до Майдану, і особливо після нього,
– наголосив Фурса.

За його словами, саме державні підприємства – найбільше джерело корупції в Україні. Тому з цим потрібно боротися, їх потрібно продавати та давати сигнал інвесторам.

Крім цього, інвестиційний банкір зауважив, що привабливих великих держпідприємств для інвесторів в Україні просто не залишилося. Адже багато з них морально та фізично вже застаріли.

"Те ж саме "Центренерго". Навіть якщо не говоритимемо про те, що там рік паразитує Коломойський…. Навіть без цього не було б великого іноземного покупця. Адже ніхто зараз не купує таку енергетику", – пояснив Фурса.