Особливе значення волонтерської діяльності в Україні стало помітним ще під час Революції Гідності. Про це мовиться у зверненні Зеленського, що розмістили на сторінці Офісу Президента у телеграмі.

Важливо 200 тисяч гривень, щоб дихати: хто забезпечує кисень українцям

У Зеленського нагадали, що з початком війни на Донбасі саме волонтери змогли забезпечити захисників України найнеобхіднішим.

Завдяки волонтерам ворог побачив, що таке справді всенародний спротив. Усе це разом мало величезний вплив на морально-психологічний стан суспільства. Саме завдяки волонтерам ми вистояли в чорні часи,
– мовиться у повідомленні.

Волонтерський рух зробив вирішальний внесок у те, що Україна змогла захистити себе від агресії. Волонтери та зараз продовжують свою віддану й сумлінну роботу, допомагаючи війську вже із забезпеченням спеціальних потреб та ветеранам.

"Волонтери також перебрали на себе багато важливих соціальних функцій, допомагаючи тим чи іншим соціально незахищеним верствам долати труднощі. Впевнені, що й надалі суспільна підтримка наших захисників залишатиметься такою ж міцною", – підсумували в ОП.

Зеленський зустрівся з волонтерами в Ірпені

Зеленський приїхав у центр реабілітації військових в Ірпені. У закладі президент зустрівся із працівниками центру та волонтерами, повідомляє пресслужба ОП.

Глава держави поспілкувався з ними, підкресливши, що на волонтерів має рівнятись вся держава. Також Зеленський вручив військовим державні нагороди.

Крім того, Зеленський оглянув обладнання у центрі, яке використовують для відновлення українських військових після тяжких поранень.

Зустріч Зеленського із волонтерами в Ірпені / Фото Офісу Президента:

Що варто знати про волонтерський рух в Україні

  • 5 грудня світ відзначає міжнародний День волонтера, заснований ще у 1985 році.
  • В Україні волонтерський рух розпочався ще на початку Незалежності, у 1990-х роках.
  • Офіційно його існування визнали 2003 року спеціальною постановою Кабміну.
  • Величезний стрибок у розвитку він зробив під час Революції Гідності.
  • Від початку війни на Донбасі волонтери стали явищем загальновідомим серед українців та знаковим для суспільного розвитку.