Через відсутність об'єкту злочину справу припинили розслідувати 23 вересня 2020 року. Про це з посиланням на копію постанови повідомляє Укрінформ.

Зверніть увагу Оптимістичні прогнози: у "Слузі народу" оцінили співпрацю зі США після перемоги Байдена

Згідно з інформацією, справа була зареєстрована у Державному бюро розслідувань за статтею Кримінального кодексу Україні щодо втручання в діяльність державного діяча. Згодом ДБР перенаправило її для розслідування в управління Нацполіціі в Печерському районі Києва.

Під час проведення досудового розслідування встановили, що кримінальне провадження підлягає закриттю на підставі відсутності в діянні громадянина США складу кримінального проступку,
— йдеться в постанові.

Шокін, суд, Байден
Справа була зареєстрована у ДБР / Фото Укрінформу

Шокін, Байден, справа
Нацполіція закрила кримінальне провадження проти Байдена / Фото Укрінформу

Що цьому передувало

  • У січні 2018 року на дискусійній панелі Ради міжнародних відносин у Вашингтоні Джо Байден розповів, як у 2016 році вимагав звільнити генпрокурора.
  • Віктор Шокін заявляв американським ЗМІ, що його відставка пов'язана з розслідуванням справи Burisma. Згідно зі словами ексгенпрокурора, якби йому дозволили залишатися на роботі, він би поставив під сумнів кваліфікацію Гантера Байдена, який був членом ради директорів компанії.
  • У травні 2020 року Печерський районний суд Києва зобов'язав Офіс генпрокурора почати розслідування у справі щодо можливого втручання Джо Байдена в діяльність ексгенпрокурора Віктора Шокіна.