Cитуація на Донбасі

Олексій Арестович вважає, що російсько-терористичні війська готові до наступу. Але, коли він розпочнеться, знає лише Володимир Путін. На думку експерта, починати наступ на 9 травня — не будуть, адже це відверне увагу від святкування цієї події у Москві.

Якщо вони почнуть наступ, то не встигнуть його закінчити,
— сказав експерт.

За його словами, чим більше ворожі війська готують наступ, тим вища буде його ефективність. Він також додав, що ЗСУ не веде активної оборони.

"Ми не наступаємо, не проводимо удари на попередження. У нас погана стратегія у зоні АТО", — розповів Арестович.

Експерт вважає, що на рішення зміни стратегії оборони, немає політичної волі.

Безпека

Експерт говорить, що Україні потрібно розробляти унікальну систему безпеки, починаючи з правової бази. Будувати національну систему оборони, яка буде заснована на діяльності спецслужб і сил спеціальних операцій.

Він вважає, що нинішні політики перебувають у стадії навчання та усвідомлення боротьби за національні інтереси.

ДТП з військовими

Експерт зазначає, що у зоні АТО є проблеми з алкоголем. За його словами ця проблеми криється у тому, що на армію діють руйнівні чинники: розстановка військових підрозділів на блокпости, заборона активних дій та заборона стріляти у відповідь.

"На кожний постріл у відповідь українські військові мають писати пояснювальні", — зазначив Арестович.

Добровольці ДУК "Правий сектор"

Він зазначив, що бійці ДУК "Правий сектор" вирішили не чубитися з владою, зважаючи на військовий стан, тому знайшли спільну мову з Міноборони.

Мова йде про окрему бригаду у складі Збройних сил, більше того, вони отримали право на власне командування у цій бригаді,
— зазначив експерт.

Статистика ООН щодо кількості загиблих

Арестович підкреслив, що на Заході обережно ставляться до цифр. Тому попередньо збирають документальне підтвердження.

"Оприлюднена цифра в ООН у 6 тис загиблих, в дійсності становить більшу кількість жертв", — резюмував Олексій Арестович.