Відстань до ворога зовсім невелика. Тому диверсійні групи бойовиків постійно намагаються підібратися до поборників української армії. Перед новим роком із бойовиками вчергове домовилися про режим тиші. Та ті на домовленості не сильно зважають.

Неподалік від лінії фронту – селище Новолуганське. На вулицях мирно грають діти, спокійно прогулюються люди. Але зрозуміло, що війна зовсім поруч, бо на вулицях чимало військових. Які зайшли в цей населений пункт в середині грудня.

Читайте також: Як виглядає Світлодарська дуга: фото з передової

Люди потроху звикають до нормального життя в офіційній державі. Тепер функціонує навіть пошта. Щоправда, український стяг, кажуть бійці, був тут і до їхнього приходу.

Коли Новолуганське було "сірим", каже командир із позивним "Батя", сюди до своїх сімей з того боку фронту поверталися місцеві бойовики. І навіть після заходу української армії роботи в солдатів чимало.

Читайте також: Територія в районі Світлодарської дуги належить Україні, – Полторак

Протидіяти диверсійній діяльності військовим доводиться чи не щодня. Навіть з так званими мінськими домовленостями, і Дебальцеве, і його околиці повинні бути під контролем України.