Під час відеозвернення Володимир Зеленський зазначив, що для повного завершення розслідування ще потрібно провести низку дій.

Важливо! Зеленський пояснив, хто передав Україні дані про збиття МАУ в Ірані

Гарант додав, що зараз українські фахівці намагаються реконструювати літак. Також під час телефонної розмови президента України з президентом Ірану домовилися про початок спільної роботи з розшифровки двох бортових самописців – чорних скриньок.

Ми домовилися про повну юридичну та технічну взаємодію, включно з питанням отримання компенсації. Ми домовилися, що ніхто не відкрутиться,
– сказав Зеленський.

Місце падіння літака МАУ в Ірані / Фото: Getty images

До слова, Офіс генерального прокурора України порушив справу за фактом убивства громадян України. Уряд надасть фінансову допомогу родинам загиблих.


Українці, які загинули в авіакатастрофі літака МАУ в Ірані / Інфографіка 24 каналу

Що відомо про авіакатастрофу МАУ в Ірані

  • Вранці 8 січня український літак Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" розбився незабаром після вильоту з аеропорту Імама Хомейні у Тегерані. Літак здійснював рейс PS 752 Тегеран – Київ. На борту перебувало 176 людей: 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. Ніхто із них не вижив.
  • Катастрофа сталася приблизно за годину після того, як Іран атакував ракетами американські бази в Іраку. Президент МАУ Євгеній Дихне одразу повідомив, що літак був справним, бо за 2 дні до авіакатастрофи проходив технічне обслуговування.
  • 11 січня Іран офіційно повідомив, що військові випадково збили український літак. Україна вимагатиме повної компенсації та розслідування трагедії від Ірану.

Дивіться відеозвернення Зеленського щодо збиття літака МАУ в Ірані: