Пише видання Financial Times.

У Києві почали турбуватись перспективою обрання Дональда Трампа президентом, коли він дав високу оцінку діям Володимира Путіна, якого вважають головним ворогом в Україні, – пише видання.

Проти Трампа виступило широке коло українських політиків, зокрема депутат Сергій Лещенко, який оприлюднив документи, де керівнику виборчої кампанії республіканця Полу Манафорту виплачувались кошти, з так званої чорної каси Партії регіонів. Манафорт хоч і заперечив цей факт, але після розголосу пішов з посади.

Це було важливо показати не тільки аспект корупції, але й те, що Трамп є проросійським кандидатом, який може порушити геополітичну рівновагу в світі,
– сказав Лещенко.

Побоювання з приводу поглядів Трампа різко зросла у Києві, коли він натякнув, що він міг би визнати претензії Росії на Крим.

Читайте також: Клінтон емоційно висловилася про Путіна і Трампа

До критики такої позиції підключилась низка українських політиків, у тому числі екс-міністр фінансів Наталія Яресько, яка закликала американських чиновників відреагувати на заяви кандидата-республіканця.

Свою позицію також висловив колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, який попередив, що Трамп ставить під сумнів цінності вільного світу.

Українські політики здебільшого підтримують Хіларі Клінтон, яка послідовно критикує дії російського президента.