Інформацію станом на 17:00 27 червня оприлюднив пресцентр Об’єднаних сил. Відповідний допис з’явився на їхній фейсбук-сторінці.

Зверніть увагу Окупанти викрали 20-річного хлопця з Донецька за його патріотизм: все, що відомо

Що відомо про загибель українського воїна

Трагедія сталася поблизу Старогнатівки. Тут унаслідок розриву невідомого боєприпасу постраждали два захисники. Але один із них, на жаль, помер від отриманих множинних осколкових поранень. Другого доправили до лікарні та надали належну медичну допомогу.

Більше подробиць, у пресцентрі ОС не розповіли.

Дещо згодом у фейсбуці священник Андрій Любунь повідомив, що на Донбасі загинув сержант 24-го окремого штурмового батальйону "Айдар" Іван Дедюх із Тернополя.

Поранення зазнав ще один воїн

Ще один тривожний інцидент стався неподалік Мар’їнки, коли український воїн виконував завдання з розмінування території. Зрештою він підірвався також на невідомому вибуховому пристрої та зазнав вогнепальне осколкове проникне поранення. Сапера доправили до лікувального закладу та надали йому належну медичну допомогу.

На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку. Решта обставин українські військові з’ясовують.

У Командуванні Об'єднаних сил висловили глибокі й щирі співчуття рідним і близьким загиблого героя. Водночас пораненим захисникам побажали скорішого одужання.

Поточна ситуація на Донбасі: деталі

Загалом бойовики застосовували заборонені артилерійські системи калібру 122 міліметри, 120- і 82-міліметрові міномети, гранатомети різних систем, протитанкові ракетні комплекси та великокаліберні кулемети.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід"

  • Опівночі неподалік Водяного окупанти застосували проти українських захисників автоматичні станкові гранатомети.
  • На світанку окупанти активізувалися поблизу Авдіївки. Тут вони задіяли артилерійські системи 122-го калібру, 120-ти міліметрові міномети, великокаліберні кулемети та ручні протитанкові гранатомети.
  • А по оборонцях Гранітного бойовики били з протитанкових ракетних комплексів і мінометів 82-го калібру.
  • У районі Мар’їнки проросійській найманці вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ"

  • В обід проросійські окупаційні війська здійснили обстріл і на підступах до Світлодарська. Використали вони для цього станкові протитанкові гранатомети.

У відповідь на злочинні дії бойовиків українські воїни відкривали прицільний вогонь по їхніх опорних пунктах. У результаті загарбники припинили свою активність. Їхні втрати зараз уточнюють.

На ділянках розведення у Станиці Луганській, Петрівському та Золотому – спокій. Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Про ситуацію попередньої доби 26 червня Українські військові дали гідну відповідь на обстріли: знищено одного та поранено двох окупантів

Карта окупованих територій
Карта окупованих територій Донбасу / Інфографіка 24 каналу