Епідемія коронавірусу не оминула Україну. Кожного дня лікарі фіксують нові випадки зараження вірусом COVID-19. У цій ситуації кожен робить те, що може. Банки, компанії та холдинги також долучились до боротьби з коронавірусом.

Читати також Як перебігає коронавірус у людини та як змінюються симптоми впродовж хвороби: інфографіка

Компанії, які допомагають побороти коронавірус
Компанії, які допомагають боротися з коронавірусом / Інфографіка 24 каналу

"Нова Пошта"

Компанія з експрес-доставки документів, вантажів і посилок для фізичних осіб та бізнесу. Виділили 25 мільйонів гривень на закупівлю матеріалів і обладнання в лікарні Полтавської області та Полтави.

Компанія передала мобільний рентгенографічний апарат, апарат УЗД, апарати ШВЛ та інше важливе для порятунку життя обладнання. Також лікарні отримали 20 інфузійних помп, 8100 респіраторів, 3502 захисних щитки, 158 медичних захисних костюмів та 200 десятилітрових бутлів антисептику.

"ПриватБанк"

Виділив один млн євро на поставку українським лікарням 28 апаратів штучної вентиляції легенів (далі – ШВЛ) та іншого необхідного обладнання. Перші чотири апарати вже встановлені в українських лікарнях. Решта будуть доставлені в Україну на початку квітня і розподілені по регіонах.

Корпорація АТБ виділила 100 млн грн на надання близько 580 тисяч безкоштовних наборів з продуктами і товарами повсякденного споживання для представників соціально незахищених верств населення. Близько 10 млн. грн. компанія виділила на придбання медичного діагностичного обладнання, 12 комплектів із якого отримають регіональні медичні установи.

Група DCH виділила 2,8 млн $. 850 спрямували на закупівлю 100 тисяч ПЛР-тестів, за $ 1,15 млн придбано 50 апаратів ШВЛ у німецького виробника медтехніки.

Агрохолдинг "Укрлендфармінг" забезпечує апаратами штучної вентиляції легень, засобами дезінфекції та індивідуального захисту лікарів, центри екстреної медичної допомоги та лікарні в регіонах, де працюють підприємства одного з найбільших в Україні агрохолдингу. Так, компанія "Прикарпаття" придбала засоби для дезінфекції та захисту медперсоналу на Івано-Франківщині, а "Агро-Край" у Гадячі передав місцевій лікарні лабораторне обладнання. Загалом, на подолання пандемії коронавірусу медзакладам у 19 регіонах країни "Укрлендфармінг" виділить 20 млн гривень.

Райффайзен Банк Аваль

У співпраці зі Всеукраїнським благодійним фондом "Крона" Райффайзен Банк Аваль придбав три апарати штучної вентиляції легень AVEA виробництва США для Київської міської лікарні №9 та Чернівецької обласної лікарні.

"Епіцентр"

Щомісяця виділятиме 1% від обороту, це близько 40-50 млн грн. Зараз вже виділено 150 млн грн, на них замовили 150 апаратів ШВЛ, різне медобладнання. 28 млн грн спрямовані до фонду "Корпорація монстрів", 100 тис масок передали Олександрівської клінічної лікарні в Києві. Компанія взяла кураторство над Хмельницькою областю, забезпечує медустанови необхідним обладнанням і засобами захисту.

"Сільпо"

Національна мережа супермаркетів виділила 100 млн грн на закупівлю обладнання для лікарень та засобів захисту медиків. На частину коштів вже закуплено 12 ШВЛ швейцарського виробництва. Після надходження в Україну це обладнання направлять в лікарні Київської, Вінницької, Кіровоградської, Чернівецької та Івано-Франківської областей.

Читати також Коронавірус в окупованому Криму: кількість хворих зросла

Vodafone Ukraine

Телеком-оператор виділив 33 млн грн. 28 млн грн з них – кошти компанії-власника "Vodafone Україна" Neqsol Holding. На ці гроші вже купили 5 апаратів ШВЛ, інші направлять на покупку систем тестування і захисту для медиків. Обладнання передаватиметься лікарням у Львові, Харкові, Житомирі та Луцьку.

SoftServe

Українська IT-компанія SoftServe пожертвує 10 млн грн в корпоративний благодійний фонд "Відкриті очі". Гроші спрямують на медтехніку, ліки та інші необхідні матеріали.

LeoGaming

Fintech-компанія LeoGaming, яка обробляє платежі по онлайн-ігор в Україні, виділила 2,8 млн грн на покупку апаратів «штучних легенів» (ЕКМО або екстракорпоральної мембранної оксигенації). Проект здійснювали співзасновник Monobank Олег Гороховський, CEO LeoGaming Альона Дегрік Шевцова і Володимир Яценко. Апарати вже передали директору Дніпровської міської клінічної лікарні. Крім того, співробітники компанії зібрали більше 100 000 грн і замовили 200 комплектів багаторазових захисних костюмів і масок для Хотинської міської лікарні в Чернівецькій області.

Міжнародна група компаній Meest виділила 20 млн грн на придбання матеріалів і обладнання у Львівській області.

Банк Credit Agricole Ukraine придбає апарат штучної вентиляції легенів для Київської міської лікарні.

"Альфа-Банк Україна" виділив 2 млн грн на покупку ще одного апарату штучної вентиляції легенів для Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М. Амосова в Києві.

IT-компанія Innovecs створила фонд для боротьби з коронавірусом в Україні. 1,5 млн грн спрямують на підтримку ініціатив по боротьбі з хворобою, а також на забезпечення безпеки співробітників компанії і їх сімей.

Компанія "Біосфера" придбала швейцарський апарат штучної вентиляції легенів Hamilton C3 вартістю 36 тис євро для обласної лікарні у Летичеві (Хмельницька область).

Фармацевтичні компанії UFuture і Biopharma закупили обладнання для лікарень на 12 млн грн й передали лабораторії Центру громадського здоров'я МОЗ України. Воно дозволить визначати в отриманих пробах наявність або відсутність збудників коронавірусу. Устаткування дозволяє обробити до 100 зразків за 60 хвилин і сумарно близько дві тисяч аналізів на добу.

Також UFuture придбала в одну з лікарень Києва два апарати вентиляції легенів, а Biopharma обладнання для Білоцерківської міської лікарні.

Серед них два апарати штучної вентиляції легенів, біохімічний автоматичний аналізатор, два мікроскопи та інше. Найближчим часом будуть закуплені маски і системи для швидких тестів для лікарень Білій Церкві.

Читати також Як Україна виходитиме з карантину: пояснення прем'єра Шмигаля

IT-компанія N-iX створила спеціальний благодійний фонд для протидії COVID-19, який буде наповнюватися 50% на 50% компанією і працівниками. Найближчим часом направлять перші 2 млн грн на закупівлю 10 тис експрес-тестів.

МХП передала на боротьбу з коронавірусом 84 млн грн, серед яких 55 млн грн до загальнонаціонального фонду протидії коронавірусу. Крім того, МХП взяв під опіку Вінницьку та Черкаську області як регіони своєї найбільшої присутності. На їхні потреби холдингом було виділено 15 і 14 млн грн відповідно.

DOC.ua весь свій дохід переводить на допомогу лікарням. Компанія закупить обладнання для лікарень Черкас та Житомира: кисневі концентратори, кардіомонітори, захисні щитки, апарати штучної вентиляції легенів та інші.

"Дарниця"

Фармацевтична компанія "Дарниця" і благодійний фонд Zagoriy Foundation передали три апарати штучної вентиляції легенів в Київську міську клінічну лікарню швидкої допомоги. Також компанія профінансувала купівлю ще трьох апаратів ШВЛ на платформі Української Біржі Благодійності.

Торговельний майданчик Zakupki.Prom.ua створює онлайн-базу імпортерів, виробників та офіційних дистриб'юторів медичних та супутніх товарів, необхідних у зв'язку з пандемією COVID-19. Список буде регулярно оновлюватися, щоб державні та комерційні компанії могли оперативно купити відповідну продукцію з перевірених джерел за справедливою ціною.

Ще одна фармацевтична компанія, "Артеріум", пожертвувала 12 млн грн. Гроші підуть на допомогу медичним закладам і поставку ліків, профілактику і боротьбу з хворобою, підтримку працівників системи охорони здоров'я.

Фінтех-компанія Moneyveo закупила для українських лікарень апарати для штучної вентиляції легенів. На медичне обладнання виділили 3 млн грн.

Один з найбільших виробників залізорудних окатишів Ferrexpo виділить 2,5 млн доларів США на придбання апаратів штучної вентиляції легенів, тест-систем для визначення коронавіруса, засобів захисту для медперсоналу і решти необхідного обладнання.

Допомогу отримають в першу чергу медичні установи Полтавської області. Компанія також готова допомагати і лікарням в інших регіонах України.

Компанія ОККО ще в березні долучилася до ініціативи Міністерства охорони здоров'я України та фінансує більше 50 000 перевезень медичних працівників через сервіси Uber, Bolt, Uklon та Opti. Безкоштовні перевезення для медпрацівників доступні у 15 містах України. ОККО також закупила 8 апаратів штучної вентиляції легенів, які вже найближчим часом отримає Львівська область. Чотири з них будуть передані у стрийську лікарню, яку визначено ключовою для декількох районів у лікуванні хворих на коронавірус. Ще чотири - до лікарень Львова. На початку квітня компанія ОККО передала медикам лікарень ОХМАТДИТ у Львові та Києві, а також Львівському обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф засоби індивідуального захисту.

Читати також Коронавірус в Росії: зафіксовано понад 4100 хворих

Мережа АЗК "WOG" долучилася до ініціативи МОЗ і безкоштовно надасть паливо для машин швидкої допомоги під час карантину, розповіли у пресслужбі відомства.

Компанія WOG забезпечує пальним медиків Волинської області, щоб вони змогли здійснити під час карантину 20 тис додаткових виїздів. Компанія надає пальне для бригад швидкої допомоги, а також для логістичних потреб медичних закладів Волині.

Акціонерами АЗК WOG закуплено чотири апарати ШВЛ Oricare V8600 американського виробництва, які незабаром будуть доставлені в лікарні Волині. А для Волинської обласної інфекційної лікарні придбано японський сучасний гематологічний аналізатор SYSMEXXN-350. Окрім того, в лікарні Волині передано 25 тисяч захисних масок, 20 тисяч спеціальних рукавичок та дезінфектори. На даний час компанія WOG та її акціонери виділили близько 5 млн грн на допомогу лікарням.

Виробник і експортер соняшникової олії "Кернел" направив понад 85 млн грн на боротьбу з коронавірусом. 55 млн грн передали державному фонду на закупівлю експрес-тестів, більше 30 млн грн – на закупівлю медобладнання і засобів захисту для лікарень Полтавської та Кіровоградської області.

Кондитерська корпорація Roshen повідомила про закупівлю 10 тис комплектів костюмів індивідуального захисту для медпрацівників.

Мережа АЗК UPG передала 12,5 тисяч літрів пального столичним лікарням, які боряться з COVID-2019.

Служба таксі Bolt за домовленістю з Міністерством інфраструктури почала надавати допомогу медпрацівникам Львова та Києва. Тепер лікарі зможуть проїхати безкоштовно на роботу й додому.

У Дніпрі служба таксі Uber надає 1000 безкоштовних поїздок на роботу та додому для медпрацівників 21 інфекційної лікарні.

Власник китайського інтернет-гіганта Alibaba Джек Ма виділив Україні тест-системи на 1 млн осіб загальною вартістю 80 млн доларів.

Страхова компанія "УНІКА" підтримала соціальну ініціативу сервісу пасажирських перевезень Bolt з надання безкоштовних поїздок для медичних працівників. УНІКА разом з іншими представниками бізнесу, що приєдналися до програми, профінансує поїздки медпрацівників через сервіс Bolt.

Цікаво Як світові бренди використовують креатив для боротьби з коронавірусом

Ця програма здійснюється за підтримки МОЗ України, адміністрацій Києва та Львова, спільно з міськими лікувальними установами, що надають допомогу при захворюванні вірусу COVID-19. Також, поряд з Bolt, в програмі беруть участь інші сервіси з транспортних перевезень. Всього, заплановано близько 50 000 поїздок. Фактично всі вони будуть оплачені соціально відповідальними компаніями, і СК УНІКА - в їх числі.

Компанія "Opet Lubricants" вирішила підтримати лікарів та всіх, хто зараз працює у лікарнях, стримуючи епідемію, та надати безкоштовно 100 каністр моторної оливи Opet (обсягом 4 або 5 літрів). Для цього компанія створила просту форму реєстрації, де потрібно ввести дані, які дадуть змогу обробити вхідну інформацію та зменшити ризик махінацій.

Фонд Ріната Ахметова передав Міністерству охорони здоров’я України 300 000 експрес-тестів для діагностування COVID-19. Це внесок до Стабілізаційного фонду, створеного Президентом для боротьби з коронавірусом. Ще буде придбано як мінімум 200 апаратів штучної вентиляції легенів та інше обладнання.

Всеукраїнська благодійна організація "Благодійний фонд родини Жебрівських" (правонаступник Благодійного фонду "Фармак") виділяє 10 млн грн на протидію поширенню коронавірусу. Кошти підуть на закупку апаратів для штучної вентиляції легень, експрес-тестів на коронавірус, захисних костюмів та масок, дезінфікуючих розчинів для потреб лікарень.

Львівські компанії "Ензим" і "Кормотех" придбали за 4 мільйони гривень 2 апарати штучної вентиляції легень Hamilton C3, генератори кисню, кардіомонітори, 500 експрес-тестів на SARS-CoV-2, респіратори і спецкостюми для медперсоналу та інше. Обладнання та засоби захисту для медиків виробники передадуть 3 львівським лікарням.

Холдингова компанія "Онур Груп" допомагає медикам Львова та області у боротьбі з коронавірусом. Зокрема, вони придбала три мобільні рентген-системи вартістю майже у 7 млн гривень та інше медичне обладнання, засоби індивідуального захисту для лікарів. Керівництво компанії заявило, що не обмежували бюджети компанії на допомогу.

Фонд "Рідні" закупив 20 апараті швл, 1 рентген апарат, 1800 захисних костюмів, 4000 респіраторів. 200 упаковок рукавиць, 200 захисних окулярів.

Компанія “Юрія-Фарм” надає благодійну допомогу у вигляді інфузійних препаратів, антисептичних засобів, виробів медичного призначення та апаратів для небулайзерної терапії. На сьогодні загальна сума вже розподіленої благодійної допомоги склала 7,8 мільйонів гривень. Загальна сума запланованої благодійної допомоги для боротьби з вірусом складає понад 10 млн грн.

Українська промислова компанія ІНТЕРПАЙП виділила на боротьбу з коронавірусом понад 114 млн грн. Ці кошти спрямовані на закупівлю експрес-тестів на загальнодержавному рівні та на придбання необхідного медичного обладнання і засобів захисту для потреб Дніпропетровської області.

Страхова компанія АСКА забезпечила медичний захист для перебування за кордоном для 10 українських лікарів-волонтерів, які 04 квітня вилетіли на 17-денне стажування до Італії.

Одеські Термінали ТІС, зерновий термінал Нептун і буксирна компанія P & O Maritime Ukraine сукупно перерахували в національний фонд по боротьбі з коронавірусом 46,4 млн грн. Станом на 1 квітня цього року термінали ТІС вже перерахували в Нацфонд близько 32,9 млн грн, зерновий термінал Neptune - 6,8 млн грн, а буксирний оператор P & O Maritime Ukraine - 6,8 млн грн. Перераховані гроші будуть спрямовані на закупівлю обладнання для лікарень по всій Україні, а також індивідуальних засобів захисту для медиків.

Компанія "UKRAVIT" безкоштовно передала дезінфікуючий засіб на понад 10 млн грн до лікарень і медичних установ, військових частин, органів правопорядку, багатьом аграрним підприємствам тощо. Допомога надається по всіх регіонах України за запитами, і, по можливості, компанія намагатиметься й надалі підтримувати тих, хто цього потребує.

Артур Мхітарян, засновник девелоперської компанії Taryan Group надав допомогу на суму близько 2,7 млн гривень. На ці гроші було куплено три портативних ШВЛ апарату, кожен вартістю близько 10 тис. доларів. Два нових французьких апарату ШВЛ Monnal T75 Air Liquide, кожен вартістю 30 000 у.о. Крім того він придбав маски (1000 шт) і захисний костюми (300 шт) для лікарів на суму 295 тис грн.

Український офіс компанії EPAM Systems здійснює благодійний внесок в обсязі 5,5 млн. грн. до ЮНІСЕФ на підтримку протидії поширенню COVID-19. Кошти від компанії EPAM Ukraine будуть спрямовані на потреби медичних установ країни в обладнанні інтенсивної терапії для реанімаційних відділень та засоби діагностики, необхідних для профілактики та лікування COVID-19.

Додатково EPAM Ukraine виділяє близько 1,5 млн.грн на потреби медичних закладів Києва, Львова, Харкова, які вже звернулись до локальних ІТ-спільнот. До благодійної ініціативи бізнесу долучаються і його спеціалісти, надаючи фінансову підтримку у закупівлі засобів індивідуального захисту локальним фондам-партнерам компанії.

KLO

Виділили 12500 літрів пального на заправку автомобілів медиків київських опорних лікарень. Закупили обладнання для кількох лікарень на загальну суму майже 200 тисяч гривень. Купили 100 багаторазових медичних костюмів, 100 масок, 100 окулярів-масок та 10 опромінювачів для Головного воєнного госпіталю.

Співробітники компанії власним коштом купили для 13-ї підстанції швидкої допомоги міста Києва, що на 100% зараз працює з викликами на підозри на коронавірус, 50 багаторазових медичних костюми (до нас таких тут не було), 200 масок, 30 окулярів і пальне.

Співробітники організували день донора і поповнили запаси банку крові. 7 квітня силами мережі кафе "Борщ", що наразі не працює, починаємо щодня готувати гарячі обіди для сотні лікарів київської клінічної лікарні №4. Виділили пальне для Солом`янського соціального центру, що пацює з групами ризику, та волонтерській організації Motohelp, що допомагає при ДТП та здійснює доставку донорської крові. Загалом на соціальні проекти, пов`язані з боротьбою з коронавірусом вже виділено більше 1 мільйона гривень.

При цьому загальні витрати на забезпечення додаткової безпеки персоналу та клієнтів, а також трансфер персоналу на роботу та додому наразі сягають 3,5 мільйонів гривень.

Корпорація нерухомості РІЕЛ закупила на суму близько 1,5 млн грн низку необхідного зараз медичного обладнання: два спірометри, котрі дозволяють пульмонологам вимірювати об’єм повітря, що його вдихають і видихають легені хворого, три гематологічних аналізаторів крові та аналізатор показників критичних станів, які дають можливість швидко та максимально точно отримувати результати за аналізами крові. А також 1200 тестів. Медичне обладнання було передано компанією у Львівську міську раду, а затим – до Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

Укргазвидобування допомагає 11 центральним районним лікарням, які є опорними по боротьбі з коронавірусом у районах Харківської, Полтавської та Львівської областей. Придбали обладнання, лікарські засоби та засоби індивідуального захисту. Найближчим часом медичні заклади отримають: захисні комплекти одягу, маски та респіратори для медичних працівників, апарат штучної вентиляції легень, кисневі концентратори, шприцеві інфузійні насоси, монітори пацієнта та інші лікарські засоби. Також Укргазвидобування передало 10 тис. л пального власного виробництва ТМ Shebel для 150 швидких Харківського обласного Центру екстреної медичної допомоги.

Мережа "БРСМ-Нафта" безкоштовно заправляє власний транспорт медичних працівників та автомобілі швидкої допомоги різних медичних закладів, включених МОЗ до переліку установ екстреної допомоги та лікування хворих на коронавірус. На сьогодні ця ініціатива працює в 15 містах України, але географія постійно розширюється. Вже безкоштовно надано 19 000 літрів пального.

Підприємства "ТІС-Зерно" та "ТІС-Міндобрива", що знаходяться в порту Південний (власник Олексій Федоричев), перерахували на боротьбу з епідемією коронавируса в Україні понад 13 млн грн. Всього група компаній "ТІС" направила до Національного фонду боротьби з коронавірусів понад 50 млн. Акціонери прийняли дане рішення у відповідь на звернення президента України.

Компанія ALFA Smart Agro виділила понад 5 млн грн на закупівлю медичного обладнання для Білоцерківської міської лікарні №3 та засобів індивідуального захисту для медпрацівників міста Біла Церква, де знаходяться виробничі потужності компанії. Компанія передала лікарні цифровий палатний (мобільний) рентгенівський апарат Cybermobil Plus 30, із пристроєм цифрової рентгенографії Fire CR20 та цифровим плівковим принтером IMAX 250. Вже закуплено та очікує доставки найближчим часом три апарати штучної вентиляції легень високого класу VG70 та три монітори пацієнта з функцією капнографії.

Будівельна група "Синергія" здійснила в найкоротші терміни капітальний ремонт фасаду інфекційного відділення Ірпінської міської лікарні. Це частина роботи забудовника з повної реконструкції медичного закладу. На це компанія виділила 800 тис. грн. та організувала власну бригаду будівельників. Відновлена лікарня зможе прийняти 50 пацієнтів з діагнозом COVID-19.

Компанія Genesis виділила 400 тис. грн на закупівлю захисних засобів для лікарів.

Фонд Олени Пінчук і Фонд Віктора Пінчука закупили 10 апаратів штучної вентиляції легенів для українських лікарень у Волинській, Донецькій, Закарпатській, Львівській, Луганській, Одеській, Чернівецькій областях, а також міста Києва.

Компанія "Сінево", що входить до шведського медичний холдингу Medicover, передала Центру громадського здоров'я обладнання для діагностики COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), що є в даний час найбільш точним методом діагностики цього захворювання.

Компанія TRIONIKA підтримала ініціативу благодійного фонду "Помогатор" в боротьбі з пандемією коронавірусу і приєдналася до акції #ФіксімоКовід. На даний момент через фонд ми виділили на боротьбу з вірусом 364 тис грн.

City One Development передала медичне обладнання для реанімаційного відділення Київської міської клінічної лікарні №12. Всього передано 28 одиниць медичної техніки і устаткування, яке забезпечить підтримку життєво важливих функцій організму людини і розраховане на розміщення в стаціонарах лікарнях, які зможуть приймати пацієнтів з ускладненнями від коронавірусної інфекції.

Epikur придбали для лікарні Володимира-Волинського апарат ШВЛ, кисневий концентратор та передали 100 комплектів спецодягу.

ТАС: З моменту запровадження карантину в Україні, Благодійний фонд Сергія Тігіпка й група ТАС виділили 7 млн. грн. задля протидії розповсюдженню коронавірусної інфекції (COVID-19).

З 8 по 22 квітня, з кожного замовлення Glovo, оплаченого карткою Mastercard, частина коштів буде перераховуватися благодійному фонду "Пацієнти України". Вартість замовлення для користувача залишиться незмінною. Мета — зібрати 600 000 гривень, на які фонд закупить необхідні засоби індивідуального захисту для лікарів: респіратори, захисні костюми, окуляри та рукавички.

Банк "Південний" направив понад 3 мільйони гривень на боротьбу з коронавірусом.

Бренд Фокстрот замовив та профінансував закупівлю двох апаратів штучної вентиляції легень, поставки якого очікує незабаром. Апарати куплені для підтримки медичної системи збройних сил України.

Юридична фірма Asters запустила на своєму вебсайті Центр юридичної підтримки бізнесу з питань COVID-19, де зібрані аналітичні матеріали щодо ключових проблем бізнесу в Україні і можливих шляхів їхнього вирішення.

Торгова марка Parimatch спільно з міжнародним благодійним фондом Parimatch Foundation виділила 10 млн грн на боротьбу з пандемією в Україні. Підтримку отримають 13 опорних лікарень в Києві, Львівській, Чернівецькій та Івано-Франківській областях.

Допомога надається за двома основними напрямками. Перший: засоби індивідуального захисту медичного персоналу. П'ять київських лікарень вже отримали захисні окуляри, респіратори різного ступеня захисту, нітрилові рукавички та безконтактні градусники. Другий — медичне обладнання, серед якого апарати штучної вентиляції легень. Крім того, ведеться робота по забезпенню київських лікарень № 9 та №4 обладнанням, необхідним для лікування хворих на Covid-19, а також для дитячої інфекційної лікарні.

IT-компанія Netpeak на боротьбу з коронавірусом виділила 600 тис. грн. Ці гроші підуть на допомогу одеським лікарням, зокрема, дитячої обласній лікарні.

ІТ-компанія NIX закупила і передала в три лікарні Харкова три апарати для ранньої ультразвукової діагностики легенів на суму понад 1,5 мільйона гривень. Також NIX закуплено 500 пар захисних масок та окулярів, 500 респіраторів, 300 захисних костюмів, 2000 хірургічних масок, 5000 пар хірургічних рукавичок, їх розподілили між харківськими медзакладами.

Компанія WePlay! Esports придбала три апарати ШВЛ для лікарень Хмельницького, Кропивницького та Києва.

Львівська ІТ-компанія Intellias виділяє кошти на закупівлю тестів для швидкої діагностики захворювання на коронавірус. Компанія придбає 10 тисяч експрес-тестів, які будуть використані для організації оперативного тестування населення.

ICU профінансувала постачання реанімаційного обладнання, витратних матеріалів для реанімації та єдиних точних тестів для діагностики коронавірусу в опорні лікарні Києва для дорослого населення, а також в перинатальний центр для вагітних.

Фонд Степана Черновецького виділив півмільйона доларів на боротьбу з коронавірусом.

Холдингова компанія "ЕКО-ДІМ" допомагає в боротьбі із поширенням COVID-19. Підприємства, що входять до складу холдингу, придбали та передали львівській міській клінічній лікарні швидкої допомоги засобів на суму 540 тисяч гривень. Це, зокрема, 75 бактерицидних опромінювачів для знезараження повітря та 3 комплекти аспіраторів (медичних відсмоктувачів). Ліцей “Еколенд” профінансував пошиття медичної уніформи для медпрацівників на понад 240 тисяч гривень.

Nestle в Україні виділити 20 мільйонів гривень для підтримки України в період пандемії COVID-19. Компанія передає 9 мільйонів гривень на користь лікарень у Львівській, Волинській, Харківській та Київській областях, аби оснастити їх необхідним обладнанням — засобами індивідуального захисту, антисептиками та приладами контролю за станом пацієнтів. Крім того, в рамках ініціативи Nestle підтримають малозабезпечені й багатодітні родини продуктами харчування. Перші 700 продуктових наборів уже роздані у Волинській області серед літніх людей та багатодітних сімей.

Jameson (міжнародна група Pernod Ricard) виділить понад півмільйона гривень на підтримку українських барменів під час карантину. У Facebook та Instagram проведуть спеціальні конкурси для тих, хто лишився без роботи.

Gemini Espresso, український виробник свіжообсмаженої кави, 17 березня надав київським інфекційнім лікарням, які лікують хворих на коронавірус, 18 кавових машин и забезпечив натуральною кавою для підтримки сил и енергії лікарів. 9 квітня на прохання ціх лікарень привезли ще 40 кг кави.

Данон в Україні (Danone Ukraine) вирішили надати лікарям, що задіяні у боротьбі з коронавірусною інфекцією, 10 тон продукції власного виробництва. Компанія також виділила 500 000 грн на закупку масок, антисептиків та експрес-тестів на виявлення коронавірусу (COVID-19).

ПІІ "АМІК УКРАЇНА" з метою боротьби проти вірусного захворювання COVID-19 передало до інфекційного відділу Олександрівської клінічної лікарні м. Києва 50 медичних захисних костюмів, а Чернівецькій обласній клініці пальне для швидкої автомобільної допомоги.

Carlsberg Ukraine виділила 5,4 млн грн на боротьбу з коронавірусом в Україні. В першу чергу, було прийнято рішення допомогти тим, хто на передовій, а саме нашим лікарям. Тому Carlsberg Ukraine виділила 2,4 млн грн на закупівлю близько 8000 захисних костюмів для лікарень Києва, Львова та Запоріжжя. До благодійної допомоги долучився і бренд Carlsberg, який скасовує свій щорічний науковий проект Science Battle та спрямовує 3 млн гривень на закупівлю 3 апаратів ШВЛ та кисневих концентратів.

Група компаній Greenville, яка спеціалізується на будівництві житлових комплексів та відновлювальній енергетиці, виділила 6 млн грн на купівлю медичного обладнання для лікарень Львова, Дрогобича і Стебника. За ці гроші купили три апарати штучної вентиляції легень. З них два апарати передали Дрогобицькій районній лікарні, ще один – Львівській лікарні швидкої медичної допомоги. Також група компаній Greenville купили 500 апаратів Боброва з ротометрами, які допомагають відсмоктувати воду з легень.

У національній мережі ломбардів Скарбниця стартувала доброчинна акція "Від нас – до Вас", котра полягає у наданні допомоги мешканцям Києва, що належать до найбільш вразливої категорії населення. В рамках акції розпочато доставку першої партії продуктів харчування та засобів індивідуального захисту, що на сьогодні є дефіцитними для придбання в аптеках. Наразі, вже 500 наборів товарів першої необхідності прямують до своїх власників, а це – літні громадяни, люди з інвалідністю та самотні пенсіонери. Саме вони належать до групи ризику та під час карантинних заходів вимушені перебувати вдома на самоізоляції.

В Україні компанія Samsung Electronics реалізовує комплексну програму допомоги регіонам, найбільш ураженим пандемією. Зокрема, низка лікарень у Київській та Львівській областях, що є осередками у боротьбі з коронавірусом, отримали побутову техніку, а саме пральні й сушильні машини, кондиціонери та мікрохвильові печі й засоби зв‘язку. Допомога спрямована на підтримку та забезпечення побуту лікарів, що цілодобово чергують у медичних закладах, борючись за життя пацієнтів.

IDS Borjomi Ukraine купили апарат ШВЛ, надали воду опорним лікарням і закупили захисні засоби для медиків. Загальний обсяг допомоги - 2.1 млн грн.

Група PSA в Україні спільно з партнером по переобладнанню компанією "Автоспецпром" роблять свій внесок в боротьбу з поширенням коронавирусної інфекції та надають безкоштовний ремонт автомобілів швидкої медичної допомоги PEUGEOT Boxer і CITROЁN Jumper, включаючи медичне обладнання, яке встановлено на цих автомобілях. Ці роботи будуть проводитися по всій території України на авторизованих та партнерських сервісних станціях брендів в період з 17 квітня по 16 травня включно.

Компанія GlobalLogic допомогла закупити медичне обладнання та засоби захисту у лікарні Києва, Львова та Харкова. Загальна вартість внеску компанії у боротьбу з коронавірусом в Україні складає мільйон гривень.

Кредобанк виділив 3 мільйони гривень на допомогу лікарням Львівської області, які приймають та лікують хворих на коронавірус COVID-19. Виділена благодійна допомога буде скерована на безпосередню закупівлю медичного обладнання для реанімації та інтенсивної терапії, а також на придбання захисних засобів та матеріалів. Зокрема, за надані банком кошти буде придбано: 7 спеціалізованих ліжок для інтенсивної терапії Stigelmeyer Evario загальною вартістю близько 1 мільйона гривень для Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні, ультразвуковий діагностичний сканер Samsung HM70А вартістю 1 мільйон гривень для 8-ї міської клінічної лікарні м. Львова, захисне спорядження, засоби індивідуального захисту та дезинфекційне обладнання для лікарень Львівської області, визначених Міністерством охорони здоров’я та Національною службою здоров’я України для госпіталізації пацієнтів з COVID-19.

Всі закупівлі за виділені кошти будуть проведені за заявками лікарень у квітні-травні 2020 року. Перша передача придбаних засобів індивідуального захисту відбулася 22 квітня для Львівського обласного госпіталю інвалідів війн та репресованих імені Юрія Липи у Винниках.

Команда "Маревен Фуд Європа" долучилась до всеукраїнської ініціативи #ПідтримуюЛікарів та надає продуктові набори для медичних працівників. У рамках цієї ініціативи допомогу вже передали лікарням Білої Церкви, Тернополя, Київської та Чернівецької областей, всього вже встигли допомогти більше ніж 700 медичним працівникам.

Компанія ЕНЕЙ, провідний виробник сувенірної продукції в Україні, хоче привернути увагу до наших медпрацівників, що зараз знаходяться на передовій боротьби з короновірусом. Медпрацівники щомиті наражаються на небезпеку, сьогодні ми називаємо їх "Нашими героями" та "Героями нашого часу – 2020". Колектив компанії висловлює свою вдячність людям, які рятують наші життя та заслуговують значно більшої уваги до себе від громадян та держави. Всі, хто залучений у Львівській обласній лікарні до боротьби з недугою: лікарі, медсестри, санітарки, водії, адміністратори, інші працівники лікарні, де лікують хворих на Covid19, отримають невеличкий сувенір від компанії ЕНЕЙ - горнятко зі словами подяки.

Mary Kay в Україні передає фінансову допомогу на рахунок БФ "Пацієнти України" для забезпечення медперсоналу Рубіжанської центральної міської лікарні Луганської області костюмами біозахисту і респіраторами. А також 500 міні-наборів Satin Hands (без аромату) для розподілу між медперсоналом 20 лікарень України, які зараз перебувають на передовій.

Перелік добрих справ буде оновлюватися!