Враховуючи важкість та тривалість рейсу, на літаку був посилений екіпаж. Про це повідомив віцепрезидент з льотної роботи МАУ Ігор Сосновський під час брифінгу.

Знайте більше: МАУ призупиняє польоти в Іран: що відомо про розбитий літак

Він зазначив, що через умови в аеропорту Тегерана умілість пілотів усилено перевіряли для того, аби оцінити їхні дії в аварійних ситуаціях.

Маємо дані, що літак набрав висоту 2400 метрів. Помилка екіпажу мінімальна. Ми її просто не розглядаємо. Враховуючи їхній досвід, дуже важко сказати, що там могло щось бути з екіпажем,
– сказав Сосновський.

Серед загиблих членів екіпажу: пілот Сергій Хоменко, інструктор Олексій Наумкін, командир Володимир Гапоненко. Усі вони мали великий досвід польотів.

Що відомо про авіакатастрофу літака МАУ в Ірані?

  • Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" рейсу PS 752 Тегеран – Київ розбився зранку 8 січня незабаром після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані. Літак впав одразу після зльоту.
  • За попередніми даними, на борту перебувало 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед пасажирів було 2 українців.
  • Попередня причина падіння літака, озвучена іранськими службами, – несправність двигуна. Однак в МЗС України цю інформацію наразі не підтверджують і зазначають, що причина може бути інша. Факт ракетної атаки наразі не розглядають.
  • Глава Тегеранського центру невідкладної допомоги заявив, що тіла загиблих буде важко опізнати через високий ступінь пошкоджень. Зараз рятувальники збирають тіла людей на території близько двох гектарів, щоб передати їх судмедекспертам.

В Ірані розбився український літак
В Ірані впав український літак / Інфографіка 24 каналу

Відео з брифінгу МЗС щодо падіння українського літака в Ірані: