"Список тих людей, які отримали російське громадянство як друге, можна отримати. Річ у тім, що згідно з російським законодавством, дозволено мати друге і третє громадянство, але про це обов'язково повідомляти в органи влади. Тому я не бачу в цьому проблем, і ми будемо мати повністю всі дані", – наголосив у коментарі 24 каналу Гримчак.

Читайте також: Російське громадянство для українців: Путін хоче швидше вирішити проблему Донбасу?

Як відслідковувати? Треба буде знаходити варіанти. Є варіант про те, що в принципі прийняття громадянства повинне бути або указом президента РФ, або рішенням федеральної міграційної служби. Це не є таємниця. Або шукати ці дані іншими шляхами,
– додав заступник міністра.

Раніше Гримчак застеріг, що жителі окупованих територій, які погодились отримати паспорт Росії, можуть втратити громадянство України. Таких осіб пропонують позбавляти українського і закордонного паспортів.

24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих територій Донбасу.

А 1 травня Путін підписав ще один указ – про спрощений порядок отримання російського паспорта для окремих категорій громадян України. Цей спрощений порядок стосується українців з окупованого Криму.