Про це свідчать результати досліджень Центру соціального моніторингу, опубліковані на їх сайті 13 жовтня 2020 року.

Згідно з дослідженням, другим за кількістю голосів став би Олександр Цебрій – кандидат від партії "Пропозиція". Кількість людей, готових його підтримати склала 24,3% серед тих, хто визначився і 18,8% – серед усіх.

За Ірину Плєтньову відповідно віддали б голоси 22,5% серед тих, хто визначився і 17,4% серед усіх.

Стрімке падіння рейтингу діючого мера Умані Цебрія за останній місяць політичний експерт Світлана Кушнір пов’язує з "його політичною клоунадою та намаганням маніпулювати думкою виборців". Як відзначає експерт, електорат останнім час став більш політично досвідченим і здатним відрізняти маніпулятивні загравання кандидатів.

Рейтинг політичних партій виглядає дещо інакше. Серед тих уманчан, хто визначився, 29,2% містян готові підтримати кандидатів в депутати міської ради від партії "За майбутнє", 22,5% уманчан готові віддати голоси за партію "Слуга народу" і 14,8% голосів може отримати партія "Європейська солідарність".

Нагадаємо що "Пропозиція" не братиме участь у перегонах, оскільки не змогла правильно подати документи на реєстрацію.

Цікаво, що навіть за умови різкого збільшення хворих на коронавірус, 62,8% уманчан мають рішучий намір взяти участь у виборах. Близько 23% не впевнені і близько 12% – не готові будуть йти на виборчі дільниці.

Дослідження провели за методологією експрес-опитування з 9 по 12 жовтня. Вибірка – 900 респондентів. Похибка не перевищує 2,8%. Метод отримання інформації – індивідуальне інтерв’ю "віч-на-віч" за місцем проживання респондентів.