Тим, кому обридли архітектурні шедеври й тим, хто не шукає затишних вуличок, а прагне справжніх індустріальних ландшафтів, рекомендуємо вирушати до столиці Кривбасу.

Кривий Ріг вражає масштабністю. Лише уявіть: місто простягається на 126 кілометрів, що робить його найдовшим в Україні. Тут навіть три центри міста, бо за свою історію воно так швидко розвивалося, що доводилося зводити нові адміністративні будівлі. Щоб робітники не стояли в заторах на одній із найдовших магістралей світу – для них збудували підземний трамвай.

Та найбільше захоплення у туристів викликає місце праці цих людей. До прикладу, Глеєватський залізорудний кар'єр – один із найбільших в Україні – простягається на чотири кілометри і займає площу понад 500 гектарів. Або ж найглибший – Первомайський – це 460 метрів.

Читайте також:Інженерні дива України, які вразили весь світ

Руду добувають шляхом підривання порід. А потім величезними машинами вантажать породи у вагони. Так, залізничні колії тут прокладені одразу в кар'єрі й ведуть прямісінько на завод.

Кривий Ріг – це визнана столиця металургії. Сталь народжується в гігантських доменних печах при температурі понад 2 тисячі градусів. На цьому підприємстві таких печей одразу 5, при чому одна з них – найбільша у Європі.

За одну добу на цьому підприємстві виплавляють 20 тисяч тонн сталі, а це як півтори Ейфелової вежі.