Indianapolis Motor Speedway

Найбільші урочистості відбувалися на Indianapolis Motor Speedway з 2009 по 2011 рік. Тоді трек святкував своє сторіччя. Протягом сторіччя Indianapolis Motor Speedway, також відомий як Стара цегельня, зовні не змінювався. Однак сам трек зазнав суттєвих удосконалень.

Святкування провели з розмахом. І сьогодні, Інді-500 досі приймає визначних автогонщиків аби любителі перегонів мали на що подивитися і що згадати.

Mercedez Benz Superdome

Стадіон в Новому Орлеані також має тривалу історію. Але справжньою територію слави ця спортивна арена стала 25 вересня 2006 року. Тоді стадіон відкрив свої двері для уболівальників, усього за рік відновившись після руйнівного урагану Катріна.

Реконструкція стадіону пройшла відмінно. Алюмінієвий фасад та 73 тисячі крісел на стадіоні мали чудовий вигляд. Та чи не найбільшою гордістю став новий синтетичний газон.

25 вересня 2006 року, коли Сеінтс повернулися на стадіон у Новому Орлеані, стало одним із найбільш емоційних моментів в історії спорту.

Так само у пам’яті спортивних уболівальників закарбувалося урочисте святкування сторіччя Індіанаполіс-500.

Notre Dame Stadium

Деякі стадіони у світі увійшли в список найкращих завдяки суспільній ролі, яку вони відіграли. Вони можуть бути символами міст, або ж об’єднувати людей, які підтримують одну команду. Ці стадіони є невід’ємною частиною міст, де розташовані. З традиціями та цікавими історіями, стадіон Notre Dame є однією з таких легендарних спортивних арен.

Протягом років стадіон частково модернізували, щоб він міг прийняти ще більше фанів. Попри модернізацію стадіону, атмосфера тут зовсім не змінилася і продовжує надихати гравців.

Olympiastadion

Багато стадіонів пов'язані з історичними подіями. Але навряд чи знайдеться спортивна арена, яка пережила більше, аніж німецький Olympiastadion.

Те, що відбувалося у Берліні у середині 20 століття добре відомо. Стадіон побудували за правління нацистської партії - спеціально до Олімпіади 1936 року у Німеччині.

1 серпня 1936 Олімпійські ігри офіційно відкрив глави держави - Адольф Гітлер. Стадіон виглядав помпезно. Під час боїв у Берліні в 1945 році, практично кожна будівля в німецькій столиці була зруйнована, але Олімпійський стадіон залишився стояти.

У січні 2002 будівельники виявили на території стадіону 2 бомби, які там лежали ще з часів війни. Берлінські поліцейські знешкодили знахідку за межами стадіону.

Олімпійський стадіон у Берліні є символом боротьби нації і сили народу.

The Water Cube

Деякі стадіони стають дуже відомими завдяки своєму дизайну. Коли оголосили, що Олімпійські ігри 2008 року прийматиме Китай, Піднебесна вирішила усіх здивувати. У Китаї почали будувати Водний куб. Блискучу ідею реалізували неймовірно швидко.

Неподалік “Водного Куба” - інший цікавий об’єкт – “Пташине гніздо”. Квадратна форма Водного куба символізує Землю в той час як округла форма Пташиного гнізда - Небо. Разом вони є чудовим прикладом китайської архітектури, повної символів.

Estadio Municipal de Aveiro

Ще одна країна, яка дивує архітектурними цікавинками, - Португалія. Тут чимало історичних будівель, які живуть по сусідству зі спорудами ультрасучасного дизайну. У прибережному місті Авейру є стадіон, який кардинально відрізняється від усіх інших у світі. Це - Міський стадіон Авейру. Проста форма стадіону чудово поєднується з яскравими кольорами.

Тут колір - головний елемент дизайну. Яскравий помаранчевий, блакитний, червоний та пурпуровий підкреслюють основні деталі стадіону - опорні стовпи та балки. Таке поєднання барв створює на стадіоні дивовижну атмосферу.