Про це повідомляють у прес-службі УПЦ МП.

Читайте також: Українські пластуни передали Вифлеємський вогонь предстоятелю УПЦ Епіфанію: фото

Відомо, що на Синоді представники церкви планують розглянути питання, "пов’язані з викликами, що постають перед Українською православною церквою". Засідання відбулося через день після створення незалежної від Москви Єдиної помісної православної церкви.

Крім того, на засідання УПЦ МП прибули митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан та інші.

Нагадаємо, 15 грудня під час Об'єднавчого собору православні архієреї оголосили про об'єднання українських церков в Єдину помісну незалежну церкву. Її офіційна назва звучить так – Українська помісна автокефальна православна церква. Предстоятелем Єдиної помісної православної церкви став митрополит Переяславський та Білоцерківський Епіфаній. Його кандидатуру підтримала більшість архієреїв на Об'єднавчому соборі в Києві. Кафедральним собором Православної церкви України стане Михайлівський Золотоверхий собор, а не Софія Київська як повідомляли раніше.

Дивіться відео про нового главу Української православної церкви Епіфанія