Станом на 6 вересня ураган "Доріан" забрав життя 30 осіб. Шкала небезпеки урагану впала до 1, проте він досі потужний – через сильні припливи навіть у Нью-Йорку закрили пляжі, про це повідомляє CBS News.

Важливо: Ураган "Доріан" накинувся на узбережжя США: відео стихії перевершує кадри з фільмів-катастроф

Надзвичайний стан в Америці та масова евакуація

З 12:00 2 вересня мала розпочатися масова евакуація прибережних зон у деяких штатах, про це повідомляє CBS News.

У неділю, 1 вересня, губернатор Південної Кароліни Генрі Макмастер наказав евакуювати все узбережжя свого штату. Передбачається, що 830 тисяч осіб повинні бути евакуйовані за допомогою державних військ.

Округи штату у вівторок закриють шкільні та урядові будівлі. Щоб забезпечити швидку евакуацію, чиновники вже розвертають автомобілі назад на великих автодорогах.

Ми не хочемо, щоб люди застрягли на шосе,
– сказав МакМастер під час недільної прес-конференції.

Губернатор Джорджії Брайан Кемп також наказав евакуювати всю зону Атлантичного узбережжя штату, а влада Флориди евакуює населення в деяких вразливих прибережних районах. Окрім того, у місті Джексонвілл у Флориді місцева влада запровадила комендантську годину та заборонила продаж алкоголю.

Губернатор штату Північна Кароліна Рой Купер попередив жителів округів про майбутні дощі, пориви вітру та повені. У цьому штаті майже 400 000 осіб знаходяться під обов'язковим розпорядженням евакуації.

Читайте також: Ураган "Доріан" на Багамах: загинули 30 людей, серед них діти

Через наближення Доріана у США скасували близько 770 авіарейсів. У міжнародних аеропортах Орландо Форт-Лодердейл-Голлівуд оголосили про зупинку обслуговування комерційних рейсів та попередили про закриття терміналів.

Станом на 8 ранку 4 вересня з Південної Кароліни було евакуйовано 36 000 осіб з набережних зон Південної Кароліни.

У Південній Кароліні були сильні зливи, які супроводжувалися серією торнадо. Внаслідок цього десятки тисяч житлових будинків залишилися без електрики.

5 вересня евакуація продовжувалась, проте значна частина не захотіла покидати домівку. Влада закликала місцевих жителів отямитися і подумати про життя перших рятівників, яким доведеться рятувати потерпілих.

6 вересня у Північній Кароліні активно готуються до наближення стихійного лиха, яке повинно застати місцевих жителів вже у суботу.

Як повідомляє CNN, троє жителів Флориди загинули під час підготовки до шторму. Серед них 55-річний чоловік, який впав під час обрізки дерев навколо свого будинку.


Масова евакуація у Флориді / скріншот з відео


У чотирьох штатах Америки оголошено надзвичайний стан / скріншот з відео

До теми: Потужний ураган Доріан насувається на США

Де ураган "Доріан" зараз: останні новини

1 вересня ураган вдарив по північних Багамах, завдавши великих збитків. Сотні людей ховалися в школах, церквах й інших місцях. Відомо, що внаслідок стихії найбільше постраждали острови Абако.

6 вересня прем'єр-міністр Багам Хуберт Мінніс заявив, що кількість загиблих зросла до 30.

Ураган Доріан США
Наслідки урагану Доріан на острові Абако

На Багамах за допомогою човнів відбувалось масове переміщення людей на острови, які розташовані вище над рівнем моря. Попри це, багато хто з місцевих жителів проігнорував попередження влади про нищівну силу урагану, повідомляє France 24.

За даними ООН, близько 70 тисяч людей на Багамах потребують життєво необхідної допомоги. Постраждалим потрібна питна вода, їжа, ліки й укриття.

Червоний Хрест заявив, що майже половина будинків в Абако та Гранд-Багама пошкоджені або зруйновані вщент.

Ураган Доріан
Ураган Доріан на острові Гранд-Багама

Уряд Багамських островів направив сотні морських піхотинців, лікарів та медсестер на уражені острови, намагаючись допомогти жертвам.

Станом на 5 вересня ураган Доріан наближається до Південної Кароліни, там вже почався шквал вітрів. Шторм насувається до берегів США зі швидкістю 11,2 кілометра на годину. Максимальна швидкість поривів вітру становить 184 кілометри на годину.

Ураган доріан наслідки
Руйнівні наслідки урагану Доріан на Багамах, острів Абако

Актуально: Потужний ураган "Доріан" дістався Багамських островів: приголомшливі відео

Ураган Доріан онлайн на карті:

В Маямі готуються до наближення урагану Доріан: дивитись онлайн

Онлайн-трансляція наближення урагану "Доріан" з камери спостереження на пляжі:

Дивіться відео про ураган "Доріан" від кореспондентів 24 каналу:

Чим небезпечний ураган "Доріан"? За шкалою ураганів Саффіра-Сімпсона, "Доріан" мав 5 рівень небезпеки, коли дістався до Багам. Це максимальний рівень, який передбачає великі негативні наслідки та збитки: повалення дерев, знесення та руйнування будинків. Також обов'язковою є масова евакуація населення з прибережних територій.

Зараз рівень небезпечності на шкалі 1, проте сам ураган збільшується у своїх розмірах.