Найбільше життів ураган "Доріан" забрав на острові Абакос. Першим від стихії загинув 7-річний хлопчик – дитина потонула, коли його сім'я намагалася врятуватися від стихійного лиха. Окрім того, сестра неповнолітнього зникла безвісти.

До слова: Потужний ураган "Доріан" дістався Багамських островів: приголомшливі відео

Громадськість повинна бути готова до неймовірної інформації про кількість загиблих і людські страждання. Ці цифри будуть значно вищими, ніж зараз,
– припустив міністр охорони здоров'я Багамських островів Дюейн Сендс.

Зокрема, місцева влада островів вважає, що число загиблих ще зросте після того, як рятувальники розчищать завали в зруйнованих районах на півночі Багам. Зокрема, ураган пошкодив і зруйнував близько 13 тисяч будинків. Окрім того, під водою опинилася частина території островів.


7-річний хлопчик став першою жертвою урагану "Доріан" / фото з твіттера

За словами прем'єр-міністра Багамських островів Губерта Мінніса, збитки, що завдав ураган "Доріан" островам Абако, є "безпрецедентними" – багато будинків повністю або частково зруйновано.

За даними ООН, наразі на Багамах близько 70 тисяч людей "негайно потребують життєво необхідної допомоги". Постраждалим потрібна питна вода, їжа, ліки та тимчасове укриття.

Детальніше! Ураган "Доріан" руйнує Багами та наближається до Флориди: останні новини

"Доріан" – найсильніший ураган, який коли-небудь обрушувалися на Багами. Стихія обрушилася на острови 1 вересня, а швидкість вітру сягала подекуди до 320 кілометрів на годину. Через це національний центр США стеження за ураганами присвоїв "Доріан" п'яту, найпотужнішу категорію за шкалою Саффіра-Сімпсона, визначивши таким чином ступінь можливих руйнувань від нього як катастрофічну. Наразі "Доріан" ослаб до першої категорії.