Замість Кучера посаду голови Харківської ОДА обійматиме Айна Тимчук. Відповідне рішення ухвалили під час засідання Кабміну, повідомляє 24 канал.

Важливо Олексій Кучер став новим головою Харківської ОДА: що про нього відомо

Раніше ЗМІ писали, що президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Кучера ще 24 листопада. Тож 25 листопада Кабміну залишалося лише проголосувати за це рішення.

Кучера призначили на посаду глави ХОДА трохи більше ніж рік тому. Він почав обіймати цю посаду на початку листопада 2019 року. Також Кучер брав участь у місцевих виборах 2020 року, представляючи партію "Слуга народу". Тоді Кучер посів третє місце з результатом 7,24% голосів.

Хто став наступником Кучера

Під час того ж засідання уряду замість Кучера головою ХОДА призначили Айну Тимчук. З 2015 року вона була заступницею голови Дніпропетровської ОДА, а у 2018 році її призначили керівником апарату Дніпропетровської ОДА.

Цікаво Уряд затвердив нового голову Закарпатської ОДА: що відомо про Анатолія Полоскова

Що ще відомо про Айну Тимчук

  • У 2010 – 2014 роках вона працювала заступником мера Харкова Геннадія Кернеса.
  • З 2018 року очолює апарат Дніпропетровської ОДА.
  • У 2017 році Тимчук стала героїнею розслідування журналістів. За даними Bihus.info, вона приховувала майно через дітей, а її колишній чоловік зареєстрував бізнес на бабусю.
  • До слова, зараз її ексчоловік очолює департамент захисту навколишнього середовища і природокористування Харківської ОДА.