Про це мовиться у офіційному Twitter Палати лордів.

Читайте також: "Категорично проти нового референдуму", – Мей різко висловилась про вихід Британії з ЄС

Опозиція здобула перемогу над урядом з перевагою у 169 голосів.

Пропозиція баронеси Анджели Сміт також містила заклик до депутатів Палати громад "рішуче відкинути" можливість виходу Великобританії з ЄС без угоди про умови "розлучення" сторін. Він був прийнятий верхньою палатою, в складі якої домінують противники Brexit, за підсумками триденних парламентських дебатів.

Лідери країн ЄС затвердили 25 листопада угоду з Великобританією про Brexit і політичну декларацію про майбутні відносини з Лондоном. Для того щоб вступити в силу, ця угода повинна дістати схвалення британських законодавців, а також отримати ратифікацію всіх країн ЄС. У вівторок в Палаті громад британського парламенту пройде принципове голосування, під час якого депутати нижньої палати повинні будуть або схвалити досягнуту урядом угоду по Brexit, або відкинути її. За розрахунками політичних експертів, останній варіант видається майже неминучим.

Що таке Brexit?Це вихід Великобританії зі складу Євросоюзу. Референдум щодо членства Британії у ЄС відбувся 23 червня 2016 року. 51,9% громадян, що взяли участь у голосуванні, виявили бажання покинути ЄС, натомість 48,1% виборців проголосували за те, щоб залишитись у складі ЄС. Британія має вийти зі складу Євросоюзу 29 березня 2019 року. Але до того за угоду, погоджену Мей і ЄС, мають проголосувати у британському парламенті, перш ніж вона буде прийнята.