Путін раніше заявив, що Медведєв завжди займався питаннями щодо підвищення обороноздатності і безпеки Росії.

Важливо: Михайло Мішустін став прем’єром Росії

Я вважаю це за можливе і просив його про це, щоб він зайнявся в майбутньому цими питаннями. Вважаю можливим і зроблю це найближчим часом – введу посаду заступника голови Ради безпеки,
– заявив днем раніше Путін.

Зауважимо, що Путін є головою Радбезу. До ради також входять 11 постійних членів, в тому числі секретар ради (зараз це Микола Патрушев). До цього моменту Медведєв був одним з постійних членів Радбезу.

Зауважимо, що 15 січня Медведєв заявив про відставку уряду. Перед цим Путін оголосив пропозиції про зміну Конституції. Тому своє рішення Медведєв вважає правильним.

Що відомо про Дмитра Медведєва?Дмитро Медведєв – російський державний і політичний діяч. Був президентом Росії з 7 травня 2008 року до 7 травня 2012 року. Саме Медведєва путінська партія "Єдина Росія" висунула в президенти 2008 року, коли Путін формально не міг більше займати посаду президента.

Після цього Медведєв 8 років був головою російського уряду.

За висновками низки матеріалів Фонду боротьби з корупцією, Медведєва вважають мегакорупціонером.

Дивіться відео про Дмитра Медведєва:

Напередодні президент РФ заявив, що у російській конституції він хоче обмежити пріоритет міжнародного права. Окрім того, Путін збирається:

  • Змінити процедуру призначення уряду країни. Прем’єра, а також його заступників і міністрів буде затверджувати парламент;
  • По-новому призначати керівників силових відомств. Президент призначатиме їх після консультацій з Радою Федерації;

Більше про Путінські плани щодо перепису російської конституції – читайте тут.