Так, уряд виділив 32 мільйони гривень на проведення фінансового аудиту концерну. Відповідну заяву під час засідання Кабміну зробив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Читайте також: В "Укроборонпромі" розкритикували "черговий приклад некомпетентності від творців псевдоновин"

Ми вносимо законопроект в український парламент щодо прозорої роботи "Укроборонпрому". Все, що стосується військової тематики та закупівель у цій сфері. Ми виділяємо сьогодні на зворотній основі 32 мільйони гривень для "Укроборонпрому" для того, щоб почати глибокий фінансовий аудит своєї діяльності,
– сказав він.

15 травня уряд вже хотів розпочати аудит "Укроборонпрому", проте під час засідання міністри встановили, що провести його без змін у законодавстві не вдасться. Все тому, що деякі питання діяльності "Укроборонпрому" є державною таємницею.

Чому в "Укроборонпромі" мають провести аудит?

Наприкінці лютого команда журналістських розслідувань Bihus.info оприлюднила дві частини програми, у якій йшлося про те, що вищі чиновники оборонної сфери нібито отримували відкати з постачання контрабандних російських деталей для військової техніки, переплачуючи за них утричі-вчетверо.

Усе це, за словами розслідувачів, відбувалося на тлі заяв вищого керівництва країни про "імпортозаміщення" і відмову від поставок з Росії.

У причетності до незаконних схем журналісти, зокрема, звинувачували заступника секретаря РНБО Олега Гладковського та його 22-річного сина Ігоря. Одним з організаторів схеми вони також називали гендиректора "Укроборонпрому" Павла Букіна. Усі фігуранти зазначеного розслідування вважають оприлюднену інформацію недостовірною.

6 березня Рада національної безпеки й оборони доручила провести міжнародний аудит концерну "Укроборонпром".