Прем'єр-міністр Олексій Гончарук у своєму телеграмі висловив співчуття рідним загиблих і пообіцяв надати всю необхідну допомогу – юридичну та фінансову.

Важливо: Український літак збили ракети Ірану, загинуло 176 людей: останні новини, фото, відео

"Уряд виплатить родинам загиблих в авіакатастрофі в Ірані по 200 тисяч гривень допомоги та проконтролює належне здійснення страхових виплат відповідно до Монреальської конвенції", – заявив він.

За його словами, родичі 9 членів екіпажу літака також отримають виплату від компанії "Міжнародні авіалінії України" відповідно до колективного договору.

Окрім того, українські дипломати працюють, аби рідні жертв авіакатастрофи отримали компенсації і від іранської сторони.

Розумію, що жодні компенсації не втамують цього болю, але Україна відстоює справедливість,
– підсумував Гончарук.

До слова, президентом Ірану Хасан Рухані під час розмови з Президентом України Володимиром Зеленським заявив, що Іран надасть компенсації рідним загиблих в авіакатастрофі МАУ.

Хто з українців загинув під час катастрофи літака МАУ
Хто з українців загинув під час катастрофи літака МАУ / інфографіка 24 каналу

Авіакатастрофа МАУ в Ірані: коротко про головне

  • Вранці 8 січня український літак Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" розбився незабаром після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані. Літак здійснював рейс PS 752 Тегеран – Київ.
  • На борту перебувало 176 людей: 167 пасажирів та 9 членів екіпажу (усі українці). Ніхто із них не вижив.
  • Іран спочатку заявив, що трагедія сталася через технічні проблеми літака. Проте президент МАУ Євгеній Дихне одразу повідомив, що літак був справним, бо за 2 дні до авіакатастрофи проходив технічне обслуговування.
  • Згодом розвідки США, Канади, Нідерландів та Великої Британії заявили, що український літак збила ракета Ірану.
  • 11 січня Іран офіційно повідомив, що його військові випадково збили пасажирський літак МАУ. Відповідальність взяв на себе Корпус вартових ісламської революції.
  • Згодом Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Ірану Хасаном Рухані. Останній вибачився перед українцями за збиття літака МАУ та запевнив, що розслідування катастрофи буде відкритим і справедливим.
  • Після цієї розмови Зеленський записав звернення до українців та розповів про усі дії влади, починаючи з моменту падіння літака поряд з Тегераном. Повний текст читайте тут.

Авіакатастрофа МАУ в Ірані
Авіакатастрофа МАУ в Ірані / карта 24 каналу