Представники політичної сили, що організувала протести під парламентом, "дещо лукавлять". Таку думку висловив голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев, повідомляє УНН.

Актуально Митники з Рівненщини влаштували бізнес на розмитнені "євроблях", але його "накрила" СБУ

В чому полягає проблема з автівками на єврономерах

  • Гетманцев каже, що проблема не нова, а триває роками. Це питання вирішували "раз і назавжди" вже тричі, наголосив він.
  • За його словами, насправді ніхто не гальмує розгляд відповідних законопроєктів, однак Кабмін та Міністерство фінансів виступили категорично проти них. Він закликає шукати компроміс.
  • Водночас він не вважає, що в цивілізованій державі варто схвалювати рішення виходячи з інтересів окремої організації, а не всього суспільства.

Активісти поверталися з новими вимогами. Вноді здається, що їм важливіший процес, ніж результат. Вони отримують пільгу чи відстрочку, завозять нові автомобілі на єврономерах і процес отримує новий подих,
– обурився голова комітету Данило Гетманцев.

Що цьому передувало

  • У листопаді 2018 року Рада внесла зміни до Митного кодексу, через що підвищили штрафи за незаконне використання автомобіля на іноземній реєстрації – від 8,5 тисячі гривень до 170 тисяч гривень.
  • Власники "євроблях" постійно протестують проти розмитнення, тому штрафи за ввезення відповідних автомобілів відтерміновували декілька разів, тому вони досі не діють.
  • Активісти вимагають, аби парламент ухвалив законопроєкт, який передбачає одноразове звільнення від сплати ПДВ учасників та ветеранів АТО та зміну принципів розмитнення в частині вікового коефіцієнту.

До теми Розмитнення "євроблях": петиція до Зеленського набрала необхідні голоси