Спецоперація щодо вагнерівців була, підтвердив Андрій Богдан в ефірі "У гостях у Дмитра Гордона". Про це повідомляє 24 канал.

Читайте також У РНБО не було жодної інформації про операцію щодо "вагнерівців", – Данілов

За його словами, все було, як написав Бутусов. "Навіть гірше", – уточнив Богдан.

Він також підтвердив, що серед бойовиків були двоє причетних до збиття МН17.

Екскерівник ОП заявив, що українські спецслужби планували операцію понад рік. І зруйнував її один телефонний дзвінок. Інших деталей Богдан не розповів.

Він також заявив, що існує така думка, що операцією з американської сторони керував особисто держсекретар США Майк Помпео.

Зверніть увагу Бутусов сказав, хто може зливати плівки про "вербування вагнерівців"

Основне про вагнерівців у Білорусі

  • 29 липня на території Білорусі затримали 33 бойовиків угрупування ПВК "Вагнер". Київ попросив Лукашенка віддати тих із них, хто воював на Донбасі проти українців – загалом 28 людей.
  • Було кілька версій того, що бойовики робили в Білорусі. Лукашенко стверджував, що вони приїхали дестабілізувати ситуацію в країні. Натомість росіяни стверджували, що Білорусь лише відправний пункт, а переїзд бойовиків узгоджений з місцевою владою.
  • Згодом Білорусь віддала вагнерівців Росії, хоча й обіцяла видати їх Україні. Тоді українські журналісти, зокрема Юрій Бутусов і Яніна Соколова, стверджували, що їхнє затримання за самого початку було спецоперацією СБУ.
  • Згодом Володимир Ар'єв опублікував документи СБУ, які вказують на те, що українським спецслужбам було відомо про вагнерівців задовго до їхнього затримання в Білорусі.