За його словами, судовий орган Ірану заарештував "деяких людей" за їх роль у катастрофі українського літака, який, за словами іранської влади, був випадково збитий іранською ракетою, повідомляє Sky News.

Читайте також: Чи міг Іран збити український літак свідомо: оцінка секретаря РНБО Данілова

Представник судової системи Ірану не дав подробиць.

Що каже влада Ірану

Тим часом президент Ірану Хасан Рухані заявив у телевізійній промові 14 січня, що збиття українського літака було "непрощенною помилкою", і Іран покарає усіх, хто відповідає за випадкову стрілянину. Рухані додав, що "трагічна подія" ретельно розслідуватиметься.

Це була непрощенна помилка... одна людина не може бути одноосібно відповідальною за катастрофу літака,
– сказав президент Ірану.

"Збройні сили Ірану визнають свою помилку – це хороший перший крок... Ми повинні запевнити людей, що це не повториться", – сказав Рухані.

Він додав, що його уряд "підзвітний іранським та іншим націям, які втратили життя в авіакатастрофі".

До теми: Хто має понести покарання за смерті 176 людей в аварії літака МАУ: думка експерта

Що відомо про катастрофу літака МАУ в Ірані: головні факти

  • Український літак МАУ розбився поблизу Тегерана 8 грудня невдовзі після вильоту з аеропорту Імама Хомейні. Літак прямував з Тегерана до Києва.
  • Загинули всі 176 людей, що перебували на борту літака: 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. Серед загиблих було 11 українців: 9 членів екіпажу та 2 пасажирки.
  • Іран спершу переконував, що авіакатастрофа сталася через технічні проблеми літака.
  • Згодом розвідки та політики США, Канади, Нідерландів та Великої Британії заявили, що український літак збила ракета Ірану.
  • 11 січня Іран офіційно визнав, що його військові випадково збили ракетами літак МАУ. Відповідальність за скоєне взяв на себе Корпус вартових ісламської революції. Командувач КВІР вибачився за скоєне.
  • Президент Ірану Хасан Рухані вибачився перед українцями за катастрофу та запевнив у справедливому розслідуванні аварії, покаранні винних та в наданні компенсації.
  • Через намагання влади Ірану приховати справжню причину катастрофи літака МАУ в Тегерані спалахнули масові протести. Сталися сутички.
  • СБУ розслідує катастрофу літака за 3 статтями: порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, умисне вбивство, умисне знищення або пошкодження майна.
  • Український уряд виплатить по 200 тисяч гривень рідним загиблих в авіакатастрофі.

що відомо про катастрофу літака МАУ в Ірані інфографіка
Головні факти про катастрофу літака МАУ в Ірані / Інфографіка 24 каналу