Про це пише в блозі на сайті Обозреватель наближений до Адміністрації президента політолог Павло Нусс.

"Інформація про призначення Ігоря Райніна на пост глави АП підтверджується. Єдине, що поки можу сказати про це призначення – це те, що на початку політичного сезону президент підвищує ставки, це має попередити нові політичні виклики в Україні у зв'язку з активністю боротьби політичних еліт", – пише Нусс.

За його даними, відставка Ложкіна є частиною планової ротації і продиктована виключно його ініціативою.

Ложкін виступав комунікатором і сполучною ланкою між гілками влади, що допомагало долати внутрішньополітичні кризи і моделювати якісні взаємини з партнерами як у коаліції, так і в системі державного управління в цілому
, – зазначив експерт.

Читайте також: У Кабміні відбулось чергове звільнення

Політолог наголосив, що Ложкін залишиться членом команди президента, про що свідчить його новий статус позаштатного радника глави держави і секретаря Національної інвестиційної ради, заступника голови Нацради реформ на громадських засадах.

За словами Нусса, новий "фронт" для Ложкіна позначений досить серйозними завданнями: поліпшення бізнес-клімату України та залучення інвестицій в українську економіку.

Тому, повторюся, відхід Бориса Євгеновича з посади глави АП говорить про те, що в команді президента почалася масштабна ротація. Незалежно від прізвища наступника Ложкіна, варто пам'ятати про те, що політика в Адміністрації президента здійснюється президентом і тільки під його управлінням
, – заявив він.

Нагадаємо, Петро Порошенко звільнив сьогодні Бориса Ложкіна з посади голови Адміністрації Президента. Водночас на цю посаду Порошенко призначив Ігоря Райніна.